A spenótnak három fő fajtáját különböztetjük meg: savoy, félsavoy és simalevelű. Lássuk, hogy mik is ezek valójában!
Savoy spenótok
A savoy spenótok szívósak és jól tűrik a hideget is. Leveleik gyűröttek, aminek köszönhetően valamivel nehezebb megmosni őket, mint simább levelű rokonait. Érdemes tehát folyó víz helyett hideg vízbe tenni őket, és hagyni, hogy a kosz kiázzon belőlük.
Hammerhead – Ez egy lisztharmatnak ellenálló változat, ami mindössze 27 nap alatt beérik.
Bloomsdale – Ez a savoy spenót 30 nap alatt érik be, de hajlamos nagyon gyorsan felmagzani.
Félsavoy spenótok
A félsavoy spenótok szintén nagyon szívósak, és habár jól tűrik a hideget is, nem ez a legelőnyösebb tulajdonságuk. Erősségük, hogy ellenállóbbak a betegségekkel szemben, és lassabban is magzanak fel, mint a savoy spenótok. Mindemellett leveleik sem annyira gyűröttek, így könnyebb lemosni őket.
Kolibri – Egy közepesen/lassan felmagzó spenót, ami 29 nap alatt érik be.
Reflect – Remekül ellenáll a betegségeknek és 28 nap után szüretelhető is. Nem magzik fel túl gyorsa.
Tasman – 28 nap alatt érik be, de viszonylag gyorsan fel is magzik.
Tundra – Sötétzöld levelei már 27 nap elteltével letépkedhetők, de viszonylag hamar fel is magzik.
Acadia – Az Acadia spenótnak csillogó, sötétzöld levelei vannak, és 27 nap alatt érik be. Közepesen lassan magzik fel.