Isteni finom, egészséges, hűsítő és igazi különlegesség, mostani cikkemben megmutatom nektek, hogyan készíthettek házilag rózsaszörpöt, biztos vagyok benne, hogy az egész család imádni fogja!
Legyen szó koktélokról, szörpökről, teákról, kávékról, vagy akár süteményekről, egy jó rózsaszörp szinte mindent ízletesebbé tud varázsolni. Amellett, hogy egy sokoldalú természetes ízesítőszer, a házi készítésű rózsaszörp a falooda alapvető hozzávalója is egyben. Ha szeretnéd enyhén virágos ízzel gazdagítani kedvenc finomságaidat, akkor egy adag rózsaszörp tökéletes erre.
A legtermészetesebb módszer rózsaszirmokból elkészíteni, azonban ehhez ügyelni kell arra, hogy csak étkezésre alkalmas szirmokat használj hozzá. Ezeket meglehetősen nehéz beszerezni, de szerencsére rózsavizet is használhatsz helyettük, amiből szintén csodálatos házi rózsaszörpöt készíthetsz. Valójában több okból is érdemes inkább rózsavizet használnod rózsaszörpöd elkészítéséhez.
Először is, a rózsavízzel biztosíthatod, hogy ez a fő hozzávaló mindig ugyan olyan ízű és állagú szirupot eredményez majd, ha mindig ugyan úgy adagolod. Ugyanehhez jó minőségű rózsaszirmokat kellene rendelned az internetről (vagy magadnak megtermeszteni őket házilag), és még így sem biztos, hogy mindig ugyan azt az ízt kínálják majd.
Mi mindenre jó a házi rózsaszörp?
A rózsaszörp egy sokoldalú édesítőszer, amivel számos koktélt és alkoholmentes italt is feldobhatsz. Mit szólnál például egy kis rózsalimonádéhoz? Ez nem más, mint egy pohár limonádé, némi rózsaszörppel megbolondítva. Teák, kávék – bármi, amit el tudsz képzelni – a rózsaszörppel még ízletesebbé teheted kedvenceidet.
Mint fentebb olvashattad, ha faloodát szeretnél készíteni, ahhoz mindenképpen szükséged lesz egy adag rózsaszörpre. Ha süteményeket, tortákat készítesz, vagy palacsintázni támad kedved, akkor megkóstolhatod alkotásaidat virágos ízekkel is!
Hogyan készül a házi rózsaszörp?
Egy adag házi rózsaszörpöt durván 20 perc alatt elkészíthetsz magadnak, ha minden hozzávaló kéznél van otthon. A következő oldalon megmutatom a hozzávalókat és az elkészítés menetét, érdemes tehát lapozni egyet!