Új szintre emeltük a palacsintakészítést, nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire imádom a ropogós palacsintát, soha életemben nem ettem még ennél finomabbat! Tényleg ki kellene próbálnia mindenkinek!
Ropogós palacsinta recept
Palacsintát szinte mindenki tud készíteni, aki még nem próbálta, minél hamarabb kezdje el, nem nagy ördöngösség, férfiember létemre még nekem is sikerült elsőre, jó, nem tökéletesen, de sikerült! A palacsinta azon kevés ételek közé tartozik, amit igazából nem lehet elrontani, egy korábbi cikkemben már megmutattam nektek, hogyan készül a világ legegészségesebb palacsintája, ha lemaradtatok volna róla, akkor kattintsatok ide, és ismerjétek meg!
Most viszont egy teljesen másmilyen palacsintát fogok mutatni nektek, én hihetetlen módon beleszerettem! Ropogós, eszméletlenül finom, és ahogy kifolyik belőle a meleg töltelék, áááh, valami isteni, nem is lehet szavakba önteni az élményt! Amikor először készítettem, a barátnőm bolondnak nézett, aztán csak ette, ette, és másnap is ette, más nem is kellett neki. Egy szó, mint száz, nem fogtok benne csalódni és gyorsan el is lehet készíteni! A következő oldalon megosztom veletek a receptjét!
Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 36 dkg sima liszt
- 2 tojás
- 8 dl tej
- 1 kanál cukor
- kevés só
A töltelékhez
- 60 dkg tisztított, reszelt alma
- 15 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 3 kanál baracklekvár
- 5 dkg durvára vágott mandula
- 5 dkg mazsola
A sütéshez
- 2 tojás
- finomra őrölt zsemlemorzsa
- olaj
A tetejére fahéjas cukor.
Elkészítés
A palacsintatésztából 24 palacsintát sütök, és megtöltöm a következő töltelékkel: a cukorban péppé párolom az almát, hozzákeverem a citrom levét, a baracklekvárt, a mandulát és a mazsolát. A töltött palacsinták két végét behajtom, és a felvert tojásba, zsemlemorzsába beleforgatom, végül a forró olajban kisütöm. Melegen fahéjas cukorral tálalom.
Forrás: bidista.com