A reteknek számtalan fajtája van, de most csak azokból sorolunk fel néhányat, amikkel érdemes próbálkozni a kertben. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyiket válaszd, akkor próbálj ki egyszerre többet is!
Cherry Belle – Ez a legelterjedtebb retekfajta, amiket az ember a leggyakrabban lát az üzletek polcain és a piacokon. Ha valakinek azt mondod, hogy „retek” akkor nagy valószínűséggel ez a fajta fog beugrani neki.
White Icicle – Ha kevésbé csípős ízekre vágysz, akkor próbáld ki a white icicle („fehér jégcsap”) retkeket. Ezek nagyjából 15cm hosszúra nőnek meg, és gyengébb ízük van, mint a klasszikus Cherry Belle-eknek.
California Mammoth White – Valamivel hosszabbak, mint az előbb említett Icicle retkek – nagyjából 20cm-esre nőnek meg, ízük enyhe, de kemény, testes retkek.
Chinese Red Meat – Első ránézésre ez a retekfajta olyan, mintha egy apróbb görögdinnye lenne – kívül zöld, belül pedig élénk pirosas-lilás színe van. Íze édeskés, és egyben csípős is.
Fekete retek – Formájukban egy megnyúlt tarlórépára hasonlítanak, és akár 20cm-esre is megnőhetnek. Habár termésük kívülről fekete, húsuk fehér, és szárazabb, mint a legtöbb reteké. Legelterjedtebb változatuk a Spanish Black, ami hosszúkás vagy kerek formájú is lehet.
Snowball – Nevükhöz méltóan a „hógolyó” retkek kicsik és fehérek, ráadásul rendkívül ropogósak. Ezeknek még a leveleit is meg lehet enni, amelyeknek hasonlóan borsos, csípős ízük van, mint a húsuknak.
Daikon – Ezek a retkek hosszukhoz képest vékonyak, de nagyra nőnek. Egy-egy darab akár 45cm-esre és megnőhet, és súlya elérheti a 90dkt-t is.
French Breakfast – Ez a sötétrózsaszín retekfajta hosszúkás formájú termést hoz. Kevesebb, mint 30 nap alatt beérik, és enyhe ízt kínál.
Purple Plum – Ez a mutatós retekfajta sötétlila színben pompázik, és krémes fehér húsa van. Kis méretét édeskés ízével kompenzálja.
Singara Rat's Tail – Küllemre inkább egy babra hasonlít, és ennek a retekfajtának nem is a gyökértermését szokás elfogyasztani, hanem a magtokját, amik csípős ízt kölcsönöznek különféle sülteknek.