Idén rekord mennyiségű gyümölcs került feldolgozásra a RAUCH Hungáriánál. Közel 150 000 tonna magyar gyümölcsöt dolgozott fel a budapesti és a nyírmadai gyárában a cég. A feldolgozott termékek közül 90 százalék alma, amiből a 100 százalékos Happy Day termékei készülnek, mindezt közel 20 éve hazai almából teremtik.
A vállat 1993 –ban vonult be hazánkba leányvállalatával , ez közel 20 év jelenlét meghozta „ gyümölcsét” mára már a legnagyobb gyümölcsfeldolgozónak számit a gyümölcslégyártók körében. A rengeteg mennyiségű feldolgozott gyümölcs 90 százaléka alma, amint azt már említettük, ezen kívül a cég foglalkozik meggy, őszibarack, szeder, egres, bodza, piros-és fekete ribizli feldolgozásával is.
A cég által forgalmazott termékek közül a Happy Day, Bravo, Yippy és Limessa márkák jelentős része magyar termesztésű gyümölcsből készül, melyeknek az idén haza forgalmazása 10 százalékkal nőtt. Az itthoni piac mellett további 30 országba exportál a hazánkban gyártott gyümölcsleveket, a RAUCH Hungária.
Mintegy 20 év alatt a RAUCH vállalat több mint 15 milliárd forintot fektetett beruházásokba a magyarországi telephelyeken, emellett folyamatosan növelte a hazai gyümölcsből való feldolgozás mennyiségét.Ez a szám évről évre csak nő, a hazai beszállítóktól való felvásárlással együtt, ez az idei évre már 800 magyar termelőt jelentett, ami több ezer családnak ad biztos megélhetést. A RAUCH Hungária ezen kívül majd 300 saját Magyar alkalmazottat foglalkoztat
Forrás: agrarszektor.hu