Végre itt a paradicsomszezon, ismét készíthetünk a saját termésünkből isteni finomságokat. A most következő cikkben egy olyan receptet mutatok nektek, amit eddig még biztos nem ismertetek, pedig eszméletlenül egyszerű, mégis nagyon finom!
A legtökéletesebb paradicsomos recept
Bízok benne, hogy idén mindenki megfogadta a tanácsainkat és a legtöbb kertben csodálatosan szép paradicsomok teremnek folyamatosan. Nincs is annál jobb dolog, mint kimenni a kertbe, leszedni a saját kezünk által nevelt paradicsomot és valami finomságot készíteni belőle. A paradicsom nem csak finom, hanem még egészséges is, én viszont össze sem tudom hasonlítani a boltit a saját kertemben termesztett zöldséggel. Akár szendvicshez, zsíros kenyérhez, de bármihez tökéletesen illik a paradicsom!
A most következő recept azért tökéletes, mert gyorsan elkészül, egészséges és hihetetlenül jó nassolnivalónak is akár. Próbáljátok ki mindenképpen, a következő oldalon megosztom veletek az isteni paradicsom receptjét!
Hogyan készül el a tökéletes tepsis paradicsom?
Hozzávalók:
- Paradicsomra, amennyit megeszel
- parmezán vagy reszelt sajt
- bazsalikom
- olívaolaj
- oregánó
- só
Először is válogassunk a szebbnél szebb paradicsomok közül párat, amik már elég érettek és nagyobbak. Ezeket szedjük le, mossuk meg, majd vágjuk félbe mindet, és tegyük egy tepsibe. Szórjuk rá a reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot majd az oregánót is. Ezután sózzuk meg, nem írok mennyiségeket, ízlés szerint fűszerezzétek nyugodtan. És már csak az olívaolaj hiányzik, mindegyik paradicsomra öntsünk egy-egy fél teáskanálnyit belőle. És már mehet is a sütőbe, elég 15 percig sütni és fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat hozzá!