Hihetetlenül finom, pillanatok alatt elkészíthető, én egyszerűen imádom ezt a lisztnélküli csodát, készíts palacsintát úgy, ahogyan még soha, a sütőben!
Palacsinta a sütőben
Egyszerűen imádom a palacsintát, viszont nem szeretem elkészíteni, mert a hagyományos recept mindig időigényes volt, ráadásul sosem sikerült úgy, ahogyan kellett volna…Ezért egy idő után elkezdtem keresni a tökéletes receptet, olyat kerestem, ami valamilyen szinten egészséges is. Sokáig kellett kutatnom, de megérte, rátaláltam a legjobb palacsinta receptjére!
A legjobb az benne, hogy bárki elkészítheti, nem fog gondot okozni senkinek, és még liszt sem kell hozzá. Elképesztően finom, biztos vagyok benne, hogy imádni fogod! A receptet a következő oldalon találhatod meg!
Sütőben készült palacsinta
Hozzávalók:
- 5 evőkanál étkezési keményítő
- tejföl (porcukorral édesítve tetszés szerint)
- 6 tojás
- 350 g tehéntúró
- 500 ml tej
- 1 csomag vaj (vízgőz fölött felolvasztva)
- cukor
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
5 tojást és kevés cukrot keverj össze. Add hozzá a keményítőt és kavargasd, amíg csomómentes lesz. Tedd bele az olajat és a tejet. Jól keverd össze és szobahőmérsékleten hagyd állni félórán át. Kenj ki egy serpenyőt olajjal, süsd ki a palacsintákat a megszokott módon.
Töltelék
A túróhoz adj annyi cukrot, hogy kellemes édes legyen, tedd bele a megmaradt egy tojást és keverd össze. A krémmel töltsd meg a palacsintákat. Egy hőálló tálat kenj ki olvasztott vajjal és tedd bele a megtöltött palacsintákat. Minden réteg palacsintát kenj meg olvasztott vajjal és az édes tejföllel. Tedd a sütőbe 180 fokra úgy 15 percre.