Az orgona nemcsak csodálatosan szép és illatos, hanem nagyon egészséges és finom is. Mostani cikkemben egy nagyon szuper receptet mutatok nektek, nézzük, hogyan készíthetünk orgonaszörpöt, ráadásul tartósítószer nélkül!
Az orgona gyógyító ereje
Még mielőtt megmutatnám az orgonaszörp receptjét, megmutatom, hogyan és miért érdemes felhasználni ezt a csodaszép növényt. Az orgona levele megfázás és influenza ellen is bevethető, ugyanakkor jó lázcsillapítóként, valamint izzasztószerként is. Az izzadtsággal együtt távoznak a szervezetből a méreganyagok, a betegségek okozói, szóval ez a tulajdonsága nagyon értékes.
A tinktúrát mi magunk is elkészíthetjük, ehhez szükségünk lesz 2 evőkanál szárított és felaprított levélre, valamint 250 milliliter forró vízre. A leveleket és a vizet hevítsük forrásig, majd szűrjük le és facsarjuk ki. Naponta használhatjuk, 4x1 teáskanálnyit érdemes fogyasztani belőle evés előtt – a kúra 3-5 napig tarthat. Erős köhögés esetén kis szünet után megismételhetjük a kúrát, de megfázás esetén 2-3 nap elegendő ahhoz, hogy kigyógyuljunk a betegségből.
Az orgonát ízületi fájdalmak esetén is használhatjuk!
Az orgonából készített kenőcs, vagy tinktúra alkalmas köszvény, meszesedés, ízületi gyulladás kezelésére, sok esetben egészíti ki, sőt, ki is váltja az erős hatású tablettákat és kenőcsöket. A tinktúra elkészítéséhez az orgona virágát szórjuk egy fél literes üvegbe, töltsünk rá vodkát és hagyjuk állni sötét, szobahőmérsékletű helyen 3 hétig.
Ezután szűrjük le és fogyasszunk belőle 3x30 cseppet, étkezés előtt, három hónapon keresztül. A hígított tinktúrát használhatjuk arcápoló víz helyett is, elalvás előtt kenjük be vele arcunkat.
A kenőcs elkészítéséhez két evőkanál aprított virágot alaposan dörzsöljünk el két evőkanál friss vajjal. Tároljuk hűtőszekrényben, szükség esetén pedig használjuk fájdalomcsillapító hatását, de arra ügyeljünk, hogy maximum két hónapig alkalmazható. Most pedig nézzük végre az orgonaszörp tökéletes receptjét, lapozzatok a következő oldalra, és tudjátok meg, hogyan készíthetitek el ezt a finomságot tartósítószer nélkül!