Hámozás nélkül fogyasztható a burgonya
Ugye, te is úgy készíted a különböző krumplis köreteket, hogy előtte meghámozod a burgonyát? Bármennyire is hihetetlen, ez nagyon rossz megszokás, ugyanis a tápanyagok (B-vitamin, különböző ásványi anyagok, élelmi rostok) húsz százaléka a héjában található. Ha ismét hámozni szeretnéd a burgonyát, akkor gondolj cikkemre és inkább mosd meg jó alaposan és sikáld meg, hogy eltávolítsd a koszt és már fel is használhatod.
Hámozás nélkül fogyasztható a padlizsán
A padlizsán hámozása az egyik legnagyobb bűn, amit elkövethetünk, ugyanis a héja nagyon erős antioxidánst tartalmaz, megköti a szabad gyököket, javítja az agyi kommunikációt, ráadásul még a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti.
Hámozás nélkül fogyasztható az uborka
Rengeteg értékes tápanyag található az uborka héjában, meghámozásával ezek jelentős részét elvesszük. Te sem szeretnék megszabadulni vas-, kálium-, rost-, valamint K-vitamintartalmától, ugye? Akkor csak mosd meg és edd!
Hámozás nélkül fogyasztható a répa
A répa külső része sötétebb, mint a belseje, és ez nem azért van, mert a külseje többet érintkezett a földdel, hanem azért, mert itt van benne a legtöbb kálium, magnézium, A-, B6-, C-vitamin, és a fitonutriens, ami egy olyan összetevő, ami segít megelőzni a rákot. Ezek után a répákat csak most meg alaposan és a kés életlen felével egy kicsit kapargasd meg fogyasztás előtt.
Hámozás nélkül fogyasztható a narancs
Egy hámozatlan narancs kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a hámozott. A narancs esetében fontos, hogy csak és kizárólag biót válasszunk, mivel a nem bió héján mérgező növényvédőszert találhatunk.
Hámozás nélkül fogyasztható a paszternák
Akárcsak a répának, a paszternáknak is közvetlenül a héja alatt található a legtöbb tápanyag, ezért nem szabad meghámozni.
Hámozás nélkül fogyasztható az alma
Igaz, hogy sokaknak nehéz megemészteni az almahéjat, de attól még tele van rostokkal, C-vitaminnal, és triterpenoiddal, ami véd a rákos megbetegedésektől. Ismered a mondást? Minden nap egy alma az orvost távol tartja – de csak akkor, ha nem hámozod meg, és úgy fogyasztod!
+1 Hámozás nélkül fogyasztható a kivi
Bármennyire is hihetetlen, szőröstül-bőröstül meg lehet enni a kivit, nem terheli meg a gyomrot, a legtöbb C-vitamin pedig a héjában van. Érdemes belőle is csak a biót választani! Remélem, hogy cikkem hasznos volt számotokra, felejtsétek el a hámozást nyugodtan ezeknél a zöldségeknél és gyümölcsöknél!