Itt a tavasz, és vele együtt itt a medvehagyma szezon is. Oldalunkon rengeteg medvehagymás okosságot találhatsz, például a szedéssel kapcsolatban, most pedig a felhasználásával kapcsolatban is ellátunk néhány okos tanáccsal. Konkrétan mutatunk kettő nagyon egyszerű, de mennyien ízletes receptet: medvehagyma leves, és házi medvehagymás vaj recept.
Medvehagyma krémleves- az egyik legfinomabb tavaszi csemege
A medvehagymát nagyon sokféleképpen fel lehet használni, de ha szereted a krémleveseket, és a különleges ízekkel megszórt egyszerűm ételeket, akkor ezt a mandulaforgáccsal megbolondított medvehagyma krémlevest el kell készítened! Lássuk a receptet!
Hozzávalók a medvehagyma krémleveshez
- 4 csomag medvehagyma
- 2 csomag snidling vagy zöldhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál rizsliszt
- 5 deciliter tej
- 1 litervíz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sómentes ételízesítő
A tálaláshoz
- 1 csomag mandulareszelék
- 10 dkg bacon
A medvehagyma krémleves elkészítése
Első lépésként a medvehagyma levelek megmosásával kezdünk, majd a megmosott medvehagyma leveleket ollóval laskára vágjuk.Ezután a szintén megmosott snidlinget vagy zöldhagymát szintén apróra vágjuk. A hagymáat olívaolajon pároljuk meg, míg kicsit össze nem esnek, ezután pedig 1 dl tejjel krémszerűre turmixoljuk. Ha ezzel megvagyunk, felöntjük a liter vízzel, ízesítjük az ízesítővel, és felforraljuk. A megmaradt 4 dl tejet csomómentesre keverjük a rizsliszttel, és hozzáadjuk a hagymás léhez, összeforraljuk. Fontos, hogy a sót csak a végén adjuk hozzá. Tálaláskor ropogósra sütött baconkockákkal vagy pirított mandulareszelékkel tálaljuk.
Medvehagymás házi vajkrém
Most nézzük a másik nagy kedvenc receptünket, ami még annyira sem lesz bonyolult, mint az előző (bár az sem volt kicsit sem az). A család nagy kedvence, gyorsan el is fogy, úgyhogy nem győzzük tavasszal mindig újra csinálni.
Hozzávalók a medvehagymás házi vajkrémhez
- 2.5 dkg medvehagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint só
A medvehagymás vajkrém elkészítése
A medvehagymás házi vaj elkészítéséhez először is meg kell mosni, majd szárazra törölni a medvehagymát, majd felaprítani, és hozzáadni az olívaolajat, a citromlevet és ízlés szerint sót, majd botmixerrel pépesíteni ezt az egészet. Ezután a puha vajat adjuk hozzá, és alaposan elkeverjük, a cél, hogy minél krémesebb legyen, majd mehet a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. kenyérre kenve, paprikával, paradicsommal istenien finom, de más ételekhez is fel lehet használni, például csirke mellett megtölteni vele.