Egyszerű, de nagyon finom mandarinlekvár- mandarinlekvár 2 hozzávalóból

Egyszerű, de nagyon finom mandarinlekvár- 2 hozzávalóból

VN, NA
hirdetes

A lekvárok sosem mennek ki a divatból, mi pedig nem igazán tudjuk megunni őket. Legyen szó bármilyen gyümölcsről, imádjuk ebben a formában. Süteményekben, pirítósra kenve, vagy szomorúbb pillanatainkban csak úgy kiskanállal nekiesve magában, nagyon finomak tudnak lenni. Most a tél igazi sztárját hoztuk el nektek: mennyei mandarin lekvár receptet mutatunk, amit nagyon egyszerű lesz elkészíteni!

Egyszerű mandarinlekvár recept

Egyszerű mandarinlekvár recept

Két dolgot szeretünk igazán egy recepttel kapcsolatban: ha egyszerű elkészíteni, és ha finom a végeredmény! Ebben a mandarinlekvár receptben pedig nem kellett csalódnunk egyik szempontból sem, hiszen ízben felülmúlta minden számításunkat, elkészítése pedig tényleg nagyon egyszerű. Semmiféle különösebb lekvár főzési tapasztalat nem szükségeltetik hozzá. Mindösszesen egy óra alatt kényelmesen összedobható, nagyjából fél óra az előkészítési procedúra, és fél óra a lekvár kifőzése. De csapjunk is bele a lekvárba, lássuk hogyan készítheted el ezt a nagyon finom mandarinlekvárt!

Hozzávalók a mandarinlekvárhoz (ebből a mennyiségből egy közepes üvegnyi lekvár lesz)

  • 240 g mandarin (a megtisztított gyümölcs mennyisége kell, hogy ennyi legyen, tehát érdemes többet vásárolni)
  • hirdetes
  • 150 g cukor
  • 150 g mandarin (kezeletlen héja)

A mandarinlekvár elkészítése

A mandarinokat először is megmossuk, majd ezután félbevágjuk és alaposan kifacsarjuk a levüket. A mandarinok kezeletlen héjára is szükségünk lesz, az üres héjakat ugyanis egy nagy lábas vízben fel kell tenni főni. Arra oda kell figyelni, hogy a héjak mindvégig a víz alatt maradjanak, mi ezt egy kisebb méretű tányérral biztosítottuk, de egy fedő is jó alternatíva lehet, 20 percig kell főzni a héjakat, majd le kell szűrni, és öblíteni. Ezután a héjak belsejéből kikaparjuk egy kiskanállal a hártyákat, a megtisztított héjat pedig vékony csíkokra vágjuk. Majd következik a mandarin leve: a mandarinok kifacsart levét feltesszük főni a cukorral és az apróra vágott héjjal. 25 percig, alacsony lángon főzzük, majd sterilizált üvegbe tesszük, és hagyjuk a pulton kihűlni. 

A mandarinlekvár felhasználása

A mandarin egy igazi téli finomság, így a mandarinlekvárnak is biztos nagy sikere lesz ebben az évszakban. Megfelelően csomagolva akár ajándékba is ideális választás, de a karácsonyi süteményeket is nagyszerűen lehet ízesíteni ezzel a finomsággal. Egy egyszerű vajas pirítóst is nagyszerűen megfűszerezi, így bármelyik téli reggelit megkoronázhat, már csak egy forró tea kell mellé. Ez a mandarinlekvár tökéletesen bizonyítja, hogy nemcsak az olyan hagyományos receptúrák működnek, mint a szilva, vagy baracklekvár, hanem a kicsit újragondolt ízek is. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-12-05

Vágott vagy földlabdás karácsonyfa? Így válassz a szakértő szerint

Vágott vagy földlabdás karácsonyfa? Segítünk dönteni, hogy idén is tökéletes legyen az ünnepi hangulat – fedezd fel mindkét opció előnyeit és hátrányait!

2024-12-05

Az ásás: a talajforgatás előnyei és hátrányai szakértői szemmel

Az ásás, más néven talajforgatás, egy régóta alkalmazott talajművelési technika, amelynek előnyeit és hátrányait szakértő segítségével vizsgáltuk meg.

2024-12-07

A legszebb orchidea fajták: ezeket add ajándékba idén karácsonykor

Fedezd fel a legszebb orchidea fajtákat, amelyek idén karácsonykor is tökéletes ajándékok lehetnek, és örömet szerezhetsz velük minden növénykedvelőnek!

2024-12-10

Hogyan lesz piros a mikulásvirág? Tippek a virágoztatáshoz

A mikulásvirág nemcsak karácsonyi dísz, hanem a téli otthonod színpompás dísze – tudd meg, hogyan varázsolhatod pirossá! Fedezzük fel a gondozás részleteit.

2024-12-09

Téli borsó vetése: hasznos tippek a gazdag tavaszi szürethez

A téli borsó vetése remek lehetőség arra, hogy már tavasszal friss, zsenge termést takaríts be – megfelelő gondoskodással bőséges szüretben lehet részed!

2024-12-01

A mélymulcs készítése: magyar ökológus által kifejlesztett módszer

A mélymulcs technológia, amelyet Dr. Gyulai Iván ökológus fejlesztett ki egy innovatív megközelítés, amely a természetes ökoszisztémák működését veszi alapul.

2024-11-30

A karácsonyi kaktusz locsolása és 7 tipp a virágzás megőrzéséhez

A karácsonyi kaktusz locsolása az ünnepi szezon egyik legfontosabb gondozási feladata. Megmutatjuk hogyan csináld és tippekkel segítünk a virágzás megőrzésében.

2024-11-30

A legfinomabb fűszernövények fajtái: így lehet konyhai fűszerkerted

A legfinomabb fűszernövények ízükkel és illatukkal is különlegessé tehetik a konyhádat. Tudd meg, hogyan hozhatsz létre saját konyhai fűszerkertet otthonodban!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

baromfipestis

tyúkfélék Paramyxovirus okozta járványos betegsége. A kórokozó a gyomorban és a... Tovább

ízesítők

a takarmányt gyakran kiegészítik étvágygerjesztő anyagokkal. Ilyen célra alkalmas a cukor,... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs Házi kert kert Kertészet