Egyszerű, de nagyon finom mandarinlekvár- mandarinlekvár 2 hozzávalóból

Egyszerű, de nagyon finom mandarinlekvár- 2 hozzávalóból

VN, NA
hirdetes

A lekvárok sosem mennek ki a divatból, mi pedig nem igazán tudjuk megunni őket. Legyen szó bármilyen gyümölcsről, imádjuk ebben a formában. Süteményekben, pirítósra kenve, vagy szomorúbb pillanatainkban csak úgy kiskanállal nekiesve magában, nagyon finomak tudnak lenni. Most a tél igazi sztárját hoztuk el nektek: mennyei mandarin lekvár receptet mutatunk, amit nagyon egyszerű lesz elkészíteni!

Egyszerű mandarinlekvár recept

Egyszerű mandarinlekvár recept

Két dolgot szeretünk igazán egy recepttel kapcsolatban: ha egyszerű elkészíteni, és ha finom a végeredmény! Ebben a mandarinlekvár receptben pedig nem kellett csalódnunk egyik szempontból sem, hiszen ízben felülmúlta minden számításunkat, elkészítése pedig tényleg nagyon egyszerű. Semmiféle különösebb lekvár főzési tapasztalat nem szükségeltetik hozzá. Mindösszesen egy óra alatt kényelmesen összedobható, nagyjából fél óra az előkészítési procedúra, és fél óra a lekvár kifőzése. De csapjunk is bele a lekvárba, lássuk hogyan készítheted el ezt a nagyon finom mandarinlekvárt!

Hozzávalók a mandarinlekvárhoz (ebből a mennyiségből egy közepes üvegnyi lekvár lesz)

  • 240 g mandarin (a megtisztított gyümölcs mennyisége kell, hogy ennyi legyen, tehát érdemes többet vásárolni)
  • hirdetes
  • 150 g cukor
  • 150 g mandarin (kezeletlen héja)

A mandarinlekvár elkészítése

A mandarinokat először is megmossuk, majd ezután félbevágjuk és alaposan kifacsarjuk a levüket. A mandarinok kezeletlen héjára is szükségünk lesz, az üres héjakat ugyanis egy nagy lábas vízben fel kell tenni főni. Arra oda kell figyelni, hogy a héjak mindvégig a víz alatt maradjanak, mi ezt egy kisebb méretű tányérral biztosítottuk, de egy fedő is jó alternatíva lehet, 20 percig kell főzni a héjakat, majd le kell szűrni, és öblíteni. Ezután a héjak belsejéből kikaparjuk egy kiskanállal a hártyákat, a megtisztított héjat pedig vékony csíkokra vágjuk. Majd következik a mandarin leve: a mandarinok kifacsart levét feltesszük főni a cukorral és az apróra vágott héjjal. 25 percig, alacsony lángon főzzük, majd sterilizált üvegbe tesszük, és hagyjuk a pulton kihűlni. 

A mandarinlekvár felhasználása

A mandarin egy igazi téli finomság, így a mandarinlekvárnak is biztos nagy sikere lesz ebben az évszakban. Megfelelően csomagolva akár ajándékba is ideális választás, de a karácsonyi süteményeket is nagyszerűen lehet ízesíteni ezzel a finomsággal. Egy egyszerű vajas pirítóst is nagyszerűen megfűszerezi, így bármelyik téli reggelit megkoronázhat, már csak egy forró tea kell mellé. Ez a mandarinlekvár tökéletesen bizonyítja, hogy nemcsak az olyan hagyományos receptúrák működnek, mint a szilva, vagy baracklekvár, hanem a kicsit újragondolt ízek is. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-11-22

Balkon növények teleltetése: tippek a sikeres téli gondozáshoz

A balkon növények teleltetése egy egyszerű, mégis kulcsfontosságú lépés annak érdekében, hogy növényeid átvészeljék a hideg hónapokat. Nézzük meg hogyan!

2024-11-20

Téli kerti munkák: Hogyan gondozzuk kertünket a hideg hónapokban?

A téli kerti munkák célja, hogy kertünk egészségesen és készen várja a tavaszi megújulást. A tél közeledtével nézzük át a legfontosabb teendőket a kertben.

2024-11-22

Téli sarjadékhagyma termesztés: friss zöldség a leghidegebb hónapokban

A téli sarjadékhagyma termesztése egyszerű és praktikus módja annak, hogy a hideg hónapokban is friss, vitaminokban gazdag zöldség kerüljön az asztalodra.

2024-11-20

Így készül a grincsfa házilag: az év legkreatívabb karácsonyi ötlete

A grincsfa tökéletes választás, ha idén valami különleges és egyedi karácsonyi dekorációval szeretnéd feldobni otthonodat. A grincsfa készítés nem is nehéz!

2024-11-21

Karácsonyi kaktusz szaporítása: így bővítsd a gyűjteményedet

A karácsonyi kaktusz szaporítása remek lehetőség arra, hogy bővítsd növénygyűjteményedet, vagy különleges, saját nevelésű ajándékkal lepd meg szeretteidet.

2024-10-25

Agrárszakértő tanácsai a gyümölcsfa őszi metszéséhez – így vágj bele

A gyümölcsfa őszi metszése segít abban, hogy a fa erős, egészséges legyen. Az agráriumban tevékenykedő kertészeti szakember tanácsai révén garantált a siker.

2024-11-21

A legszebb fagytűrő évelő virágok: így gondozd őket télen

Ismerd meg a legszebb fagytűrő évelő virágokat, és tanuld meg, hogyan gondozd őket, hogy egész télen gyönyörködhess bennük! Varázsolj színt és életet kertedbe.

2024-11-18

A télen is virágzó karácsonyi kamélia gondozása az erkélyen és kertben

A karácsonyi kamélia a hideg hónapok színes csodája. Amikor a legtöbb növény téli álmot alszik, ez a cserje virágba borul az erkélyeden vagy kertedben.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kemencés ételek

  Kemencés ételek a házias Dunyha Étteremben, valódi melegséggel, ínycsiklandó... Tovább

burgonyatároló

olyan nagyüzemi tárolóépület, mely megteremti a burgonya téli raktározásának feltételeit.... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs Házi kert kert Kertészet