A linzer készítésének titka

Az omlós, isteni finom linzertészta titka

GE.
hirdetes

Nagyon sokan írtatok nekünk üzenetet az utóbbi hetekben, azt kérdeztétek, mit csináltok rosszul, és mit kéne tennetek ahhoz, hogy omlós, roppanós, de nem kemény linzertésztát készítsetek. Ez a cikk éppen ezért íródott, nézzük, mi a tökéletes linzertészta titka!

A linzer készítésének titka

A linzertésztát arról ismerhetjük fel, hogy roppanós, omlós, de nem kemény, és mégsem morzsolódik! Ráadásul ez a tészta nagyon praktikus, mivel egy fémtartóban rendkívül sokáig eláll, arról nem is beszélve, hogy milyen változatos töltelékekkel tudjuk feldobni. Ha van a tarsolyodban legalább egy szuper finom linzertészta recept, akkor nagyon boldog lehetsz, mivel egy jó linzertésztából könnyedén készíthetsz sokáig elálló, omlós teasüteményt, és különböző kiszúrókkal változatossá teheted őket.

A tökéletes linzertészta titka pedig a friss alapanyagokban és a hűtőben való pihentetésben rejlik, ugyanis az összeállított tésztát nyújtás előtt legalább egy órán keresztül a hűtőbe kell tenni! Na, de ne szaladjunk ennyire előre, menjünk szépen sorban, jöjjenek először a hozzávalók! 

hirdetes

Linzertészta hozzávalók: 60 dekagramm liszt, 40 dekagramm vaj vagy margarin, 20 dekagramm porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 tojás sárgája, só, 2 teáskanál sütőpor. Az összeragasztáshoz mi lekvárt szoktunk használni, azzal a legfinomabb!  

A linzertészta elkészítése

Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk bele a vajat. Keverjük el a vaníliás cukorral a tojássárgáját, és adjuk hozzá a lisztes-vajas keverékhez. Kezdjük el gyúrni, és egészen addig végezzük ezt a műveletet, amíg el nem válik a kezünkről. Ekkor csomagoljuk be Folpackba, és tegyük a hűtőbe, pihentessük legalább egy órát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki nagyjából 3-4 milliméter vastagra. Vegyük elő a kis süteményformákat, és szúrjunk ki mintákat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és kb. 15 perc alatt süssük meg a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kemény lesz. A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, és attól is, hogy milyen vastagra nyújtottuk ki a tésztát. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd két-két darabonként ragasszuk össze lekvárral. A tetejére szórjunk cukorral kevert apróra vágott diót, ami díszítésként is jó célt szolgál, és még finomabb is lesz tőle a sütink! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

burgonya növényvédelme és vegyszeres gyomirtása

a burgonya sikeres termelése már a vetőgumó előállításánál kezdődik. Egészséges,... Tovább

juhlegelő

régebben feltétlen juhlegelőnek tekintették az olyan sovány legelőt, amelyen más jószág nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony