Körtés-camembert sajtos focaccia recept: őszi körtés-camembert sajtos focaccia elkészítése leírással

Az ősz legfinomabb fogása: Körtés-camembert sajtos focaccia

VN, NA
hirdetes

Itt van az ősz….ugye ne is folyatassuk tovább. Hát most már biztosan véget ért a nyár, de kezdetét vette valami nagyon izgalmas kaland, amit bizony ősznek hívunk. Itt az ideje, hogy kicsit körbenézzünk, és megfigyeljük, hogy mennyi mennyei finomsággal ajándékoz meg minket ez a különleges hónap. Készítsünk közösen mennyeien finom őszi fogásokat, mint például ez az őszi körtés-camembert sajtos focaccia.

Körtés-camembert sajtos focaccia elkészítése

Mi az a focaccia?

Ahhoz, hogy elmeséljük neked, mi az a foccacia ( ejtsd csak: fo-kah-cha), repüljünk csak el itália mesés vidékeire! A foccacia a pizzatésztához hasonló lapos kenyér, amely lehet édes vagy sós. Olaszországban Liguria a focaccia legismertebb régiója, amelyet Genovában „classica”-nak neveznek. A Focaccia az egyik nagyszerű olasz utcai étel, amely frissen sülve fogyasztva tökéletes, akár sima, akár zöldségekkel, kolbásszal vagy sajtokkal töltve, a regionális változattól függően. Ahhoz, hogy a focaccia a legjobb íze legyen, ajánlatos azonnal elfogyasztani. Ennek ellenére akár 2 napig is eltartható zacskóba zárva; ebben az esetben a focacciát néhány percig a sütőben kell melegíteni, hogy újra felmelegedjen. A sült focaccia lefagyasztható, majd felengedés után újra felmelegíthető. Most hogy tisztáztuk a foccaciával kapcsolatban felmerülő legfontosabb kérdéseket, nézzük ezt a mesés őszi receptet, lássuk, hogyan készül a körtés- camembert sajtos focaccia!

hirdetes

Körtés-camembert sajtos focaccia hozzávalói

  • 16 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 16 dkg finomliszt
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 7 g instant élesztő
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl langyos víz
  • 1 maréknyi durvára tört dió, kesudió, mandula vegyesen
  • 1 csomag natúr camembert sajt (125 g)
  • 1 körte
  • 1 teáskanál só

Körtés-camembert sajtos focaccia elkészítése

A különleges őszi foccaciának először is a tésztáját kell elkészíteni, méghozzá kelesztéssel! Ehhez pedig a szokásos módon elkeverjük a cukrot a langyos vízbe, hozzáadjuk a szárított élesztőt, és megvárjuk, míg felfut. Majd összekeverjük a lisztet és a sót, utána pedig ráöntjük a felhabosodott élesztőt és az olívaolajat, jól összegyúrjuk. Egy órás kelesztés következik. Ha megkelt a tészta, akkr kézzel kezdjük el nyújtani, akkor lesz jó, amikor körülbelül ujjnyi vastag. ha kész vagyunk a  nyújtással, akkor belefektetjük egy kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 10-15 percig sütjük. Amíg sül a foccacia tészta, addig felszeljük a körtét, valamint a camambertet, és a félig sült foccacia tetejére tesszük őket, amennyiben letelt az elősütési idő, rászórjuk a magvakat is. Ilyenkor még kell neki 10 perc, hogy teljesen megsüljön. Ha kész, pár percig hagyjuk hűlni, de még melegen fogyasztjuk, ahogyan az olaszoktól tanultuk!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-12-05

Vágott vagy földlabdás karácsonyfa? Így válassz a szakértő szerint

Vágott vagy földlabdás karácsonyfa? Segítünk dönteni, hogy idén is tökéletes legyen az ünnepi hangulat – fedezd fel mindkét opció előnyeit és hátrányait!

2024-12-07

A legszebb orchidea fajták: ezeket add ajándékba idén karácsonykor

Fedezd fel a legszebb orchidea fajtákat, amelyek idén karácsonykor is tökéletes ajándékok lehetnek, és örömet szerezhetsz velük minden növénykedvelőnek!

2024-12-07

Öreg karácsonyi kaktusz? Mutatjuk, hogyan fiatalíthatod meg

Egy öreg karácsonyi kaktusz az évek során elveszítheti formáját, kevésbé lehet virágzó. megmutatjuk a fiatalítás technikáit az öreg karácsonyi kaktusznál.

2024-12-09

Téli borsó vetése: hasznos tippek a gazdag tavaszi szürethez

A téli borsó vetése remek lehetőség arra, hogy már tavasszal friss, zsenge termést takaríts be – megfelelő gondoskodással bőséges szüretben lehet részed!

2024-12-05

Az ásás: a talajforgatás előnyei és hátrányai szakértői szemmel

Az ásás, más néven talajforgatás, egy régóta alkalmazott talajművelési technika, amelynek előnyeit és hátrányait szakértő segítségével vizsgáltuk meg.

2024-12-10

Hogyan lesz piros a mikulásvirág? Tippek a virágoztatáshoz

A mikulásvirág nemcsak karácsonyi dísz, hanem a téli otthonod színpompás dísze – tudd meg, hogyan varázsolhatod pirossá! Fedezzük fel a gondozás részleteit.

2024-12-11

A legnépszerűbb karácsonyi cserepes virágok bemutatása és gondozása

Merülj el a karácsonyi cserepes virágok varázslatos világában, és ismerd meg, hogyan hozhatnak ünnepi fényt otthonodba. Eközben gondozásukról is olvashatsz.

2024-10-25

Agrárszakértő tanácsai a gyümölcsfa őszi metszéséhez – így vágj bele

A gyümölcsfa őszi metszése segít abban, hogy a fa erős, egészséges legyen. Az agráriumban tevékenykedő kertészeti szakember tanácsai révén garantált a siker.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nyírási seb

a juhok nyírásakor a nyíróollóval okozott sérülés. A mélyre terjedő sebzés helyén a... Tovább

lencse (Lens culinaris Medik. ssp. escuienta Mönch.)

a pillangósok családjába tartozó, a Földközi-tenger környékéről ősidők óta elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs Házi kert kert