3. Borsó
Borsót már az első talaj megmunkálás idejében is ültethetsz márciusban, így a nyár folyamán folyamatosan tudsz majd borsót betakarítani. Minden betakarítást követően egészen június végéig újra vetheted.
4. Retek
A retek nagyon gyorsan fejlődik, már 24 nap után betakarítható, és ráadásul tavasszal és ősszel is vethetjük. Még jobb lesz a termés, hogyha a sárgarépával együtt veted el.
5. Sárgarépa
Rendkívül könnyű termeszteni, és rengeteg fajtája van a narancssárgától kezdve, lehet lila, vagy fehér és a legtöbbjük ellenáll a betegségeknek, kártevőknek. Fontos, hogy puha, laza, jó vízelvezető talajt biztosítsunk a számára.
6. Uborka
Az uborka is a könnyen termeszthető fajok közé tartozik, a legjobb, ha a kerítés mellé ültetjük, napos helyre, ami támaszként szolgál neki a növekedésben.
7. Kelkáposzta
A kelkáposzta nagyon szívós, és széles hőmérséklet tartományban képes növekedni, ráadásul vitaminokban gazdag és még a bimbói is ehetőek.
8. Mángold
A mángold hűvös és meleg időben egyaránt jól érzi magát, táplálkozás szempontjából pedig úgynevezett szuper élelmiszernek számít, A-, C- és K-vitamin-, valamint ásványi anyag-, fitonutriens- és rosttartalma magas és szivárványos színei feldobják a veteményest.
9. Cékla
Addig nem is nevezheted magad kertésznek, amíg a saját cékládból még nem ettél, hiszen semmihez nem hasonlítható!
10. Nyári tök és cukkini
A cukkini és a tökfélék sok helyet igényelnek, viszont, ha napfényes, meleg talajú földbe ülteted, akkor rengeteg termést fog hozni!