A kakukkfű felhasználása – Kakukkfüves vaj
Egy kis kakukkfűvel könnyedén ízesebbé tehető a legközönségesebb vaj is, amit aztán különböző fogások kiegészítőjeként használhatsz tálaláskor.
A kakukkfű felhasználása – Szószok és levesek
A kakukkfű kiváló a legtöbb leves és szósz ízesítésére. Számos más ízzel remek összhangot képez – próbáld ki fokhagyma, tejszín, vaj, olívaolaj, citrusfélék, vagy fehérbor mellé. Ha levesekről van szó, akkor bármilyen olyan fogásban ott a helye, ami krumplit, párolt zöldségeket, csirkehúst vagy gombákat tartalmaz (persze a lista ennél sokkal hosszabb – érdemes kísérletezni!)
A kakukkfű felhasználása – Saláták
Keveseknek jut eszébe a kakukkfű, ha a salátákról van szó, pedig ez a sokoldalú gyógynövény remekül illik a legtöbb friss salátás készítménybe.
A kakukkfű felhasználása – Desszertek és italok
A tapasztaltabb szakácsok jól tudják, hogy a kakukkfüvet (ahogy sok más gyógynövényt sem) nem csak különböző főtt és sült fogások ízesítésére lehet használni. Nagyszerűen fel lehet dobni vele például temérdek édességet is. Ugyanez a helyzet az italokkal – az egyszerű tiszta víztől kezdve a különböző koktélokig mindent egészségesebbé, és finomabbá lehet varázsolni velük.