A kakukkfű felhasználásának lehetőségei

Így használd fel a kakukkfüvet!

AN
hirdetes
A kakukkfű felhasználásának lehetőségei

A kakukkfű felhasználása – Kakukkfüves vaj

Egy kis kakukkfűvel könnyedén ízesebbé tehető a legközönségesebb vaj is, amit aztán különböző fogások kiegészítőjeként használhatsz tálaláskor.

A kakukkfű felhasználása – Szószok és levesek

A kakukkfű kiváló a legtöbb leves és szósz ízesítésére. Számos más ízzel remek összhangot képez – próbáld ki fokhagyma, tejszín, vaj, olívaolaj, citrusfélék, vagy fehérbor mellé. Ha levesekről van szó, akkor bármilyen olyan fogásban ott a helye, ami krumplit, párolt zöldségeket, csirkehúst vagy gombákat tartalmaz (persze a lista ennél sokkal hosszabb – érdemes kísérletezni!)

hirdetes

                                                                           

A kakukkfű felhasználása – Saláták

Keveseknek jut eszébe a kakukkfű, ha a salátákról van szó, pedig ez a sokoldalú gyógynövény remekül illik a legtöbb friss salátás készítménybe.

A kakukkfű felhasználása – Desszertek és italok

A tapasztaltabb szakácsok jól tudják, hogy a kakukkfüvet (ahogy sok más gyógynövényt sem) nem csak különböző főtt és sült fogások ízesítésére lehet használni. Nagyszerűen fel lehet dobni vele például temérdek édességet is. Ugyanez a helyzet az italokkal – az egyszerű tiszta víztől kezdve a különböző koktélokig mindent egészségesebbé, és finomabbá lehet varázsolni velük.                

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szórási kép

Szórófejek által kijuttatott folyadék elosztását mutató grafikon (eloszlási kép). Azokat a... Tovább

burgonya (krumpli, Solanum tuberosum L.)

a —>burgonyafélék családhoz tartozó, sokoldalúan hasznosított, gumókkal áttelelő,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek