A Guacamole azték eredetű, egy avokádóból készült fűszeres étel. Leginkább Mexikóban ismert, de ma már az egész világban elterjedt.
margin:0cm 0cm 10pt">A guacamole-t könnyedén el tudjátok készíteni otthon és garantálom, hogy sokkal finomabb lesz, mintha boltba vennétek meg. Több ételhez is felhasználható, akár tortillába, salátákhoz vagy csak mártogatósnak zöldégek vagy nachos mellé.
Így a legfinomabb a Guacamole
Guacamole hozzávalók :
- margin:0cm 0cm 0.0001pt 36pt">
1 db paradicsom, vagy 4-5 db koktélparadicsom
- margin:0cm 0cm 0.0001pt 36pt">
2 db érett avokádó
-
2-3 evőkanál citrom- vagy limelé
-
2 gerezd fokhagyma
-
½ fej lilahagyma
-
½ kávéskanál só
-
kevés chilipor
-
kevés bors, oregánó és koriander
Guacamole elkészítése:
A paradicsomot, lilahagymát és fokhagymát vágjuk apróra. Az avokádókat vágjuk félbe majd távolítsuk el a magokat. Egy villa vagy botmixer segítségével pürésítsük finom állagúra. Majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a többi fűszert: bors, oregánó és kevés koriander majd a végén a citrom vagy lime levet. A chiliből nem kell sokat tenni, különben elveszi az ízét a guacamole-nek. A végén adjuk hozzá a paradicsomot. Egy kis időre tegyük hűtőbe, annak érdekében, hogy az ízek jobban összeérjenek. De mivel az avokádó könnyen bebarnul, ne hagyjuk sokáig állni, szinte rögtön lehet is fogyasztani.