A Guacamole-t sokféle ételhez felhasználhatod, készítsd el otthon te is!

Így készül a tökéletes Guacamole

AN
hirdetes

A Guacamole azték eredetű, egy avokádóból készült fűszeres étel. Leginkább Mexikóban ismert, de ma már az egész világban elterjedt. 

Otthon elkészíthető Guacamole

margin:0cm 0cm 10pt">A guacamole-t könnyedén el tudjátok készíteni otthon és garantálom, hogy sokkal finomabb lesz, mintha boltba vennétek meg. Több ételhez is felhasználható, akár tortillába, salátákhoz vagy csak mártogatósnak zöldégek vagy nachos mellé.

Így a legfinomabb a Guacamole

Guacamole hozzávalók :

  • margin:0cm 0cm 0.0001pt 36pt">

    1 db paradicsom, vagy 4-5 db koktélparadicsom

  • margin:0cm 0cm 0.0001pt 36pt">

    2 db érett avokádó

  • 2-3 evőkanál citrom- vagy limelé

  • hirdetes

    2 gerezd fokhagyma

  • ½ fej lilahagyma

  • ½ kávéskanál só

  • kevés chilipor

  • kevés bors, oregánó és koriander

Guacamole elkészítése:

A paradicsomot, lilahagymát és fokhagymát vágjuk apróra. Az avokádókat vágjuk félbe majd távolítsuk el a magokat. Egy villa vagy botmixer segítségével pürésítsük finom állagúra. Majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a többi fűszert: bors, oregánó és kevés koriander majd a végén a citrom vagy lime levet.  A chiliből nem kell sokat tenni, különben elveszi az ízét a guacamole-nek. A végén adjuk hozzá a paradicsomot. Egy kis időre tegyük hűtőbe, annak érdekében, hogy az ízek jobban összeérjenek. De mivel az avokádó könnyen bebarnul, ne hagyjuk sokáig állni, szinte rögtön lehet is fogyasztani.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hús

szűkebb értelemben a vágóállatok harántcsíkolt izomzata (izomszövet) a vele szoros... Tovább

lúdalakúak (Anseriformes)

a madarak osztályának egyik rendje. Jellemző közös sajátságuk a csőralakulás; a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek