Én még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a sült gesztenye illatát vagy éppen az ízét. Számomra a legkedvesebb eledel így ősszel, ha tehetem, akkor mindig sütök. Az utcai árusok is finoman sütik, de drágán adják, ezért érdemes neked is otthon elkészítened, megmutatom a legjobb receptet!
Nem tudom, kinek milyen érzéseket ébreszt a sült gesztenye illata, de belőlem olyan emlékek törnek elő, hogy azt leírni is alig lehet. Nagyon régen, amikor még a nagyszülőkkel lehettünk, akkor nagyon sokszor sütöttünk gesztenyét a sparheltnél, vagy éppen a kis cserépkályhánkon, mellette ott volt mindig a forralt bor, vagy éppen a tűzforró tea. Annyira jó volt, mindig élveztük.
Azóta is mindig várom az őszt, főleg ezért, sok helyen vettem azóta sült gesztenyét, de mindig megbotránkoztam azon, hogy mennyibe kerül, másrészt nekem annyira nem is ízlett az árusok portékája. Elkezdtem otthon sütögetni, de mivel régen egyetlen alkalommal sem én készítettem, így az elején bajban voltam, nem sikerült rendesen megcsinálni, nem volt olyan az íze, mint amilyennek lennie kellett volna…
Nem adtam fel, vissza akartam hozni a régmúlt emlékeit minden áron. Mondanom sem kell, hogy nem vagyok egy tapasztalt háziasszony, többek között azért, mert férfi vagyok. Mondjuk főzni tudok és még sütni is egy-két dolgot, de azért ez akkor sem volt olyan könnyű. Bújtam tehát az internetet, kerestem nagyanyáink legtökéletesebb receptjét, vagyis inkább azt a trükköt, hogy miképpen sütötték meg a gesztenyét úgy, ahogyan senki nem tudja!
És láss csodát, hosszas próbálkozás után sikerült, gyorsan át is hívtam a szüleimet, hogy azonnal kóstolják meg, sose láttam ilyet, anyukám beleharapott és egy könny legördült az arcán, ekkor tudatosult bennem, hogy sikerült, visszahoztam azokat az emlékeket, amiket már nagyon régen akartam.
Büszke voltam és boldog, hogy ez sikerült, és egy kis aprósággal. Bocsánat, hogy ilyen sokat írok erről, de meg szerettem volna osztani, hogy mennyire fontos ez nekem, a következő oldalon pedig el is mondom nektek, hogy sütöttem meg én magam a gesztenyét, érdemes lapozni egyet, és kipróbálni a módszert, mi nagyon megszerettük!