A világ legfinomabb lepényének a receptjét mutatom most meg nektek, bárki elkészítheti, annyira egyszerű, ráadásul gyorsan kész van! Mindenkinek csak ajánlani tudom, mi nagyon szeretjük!
Sokszor nincsen időnk sajnos ebben a rohanó világban arra, hogy süssünk-főzzünk, a legtöbbször csak pár perc jut arra, hogy összedobjunk valamit, gyorsan megesszük, és már mehet is tovább a nap. Ezen mondjuk változtatni kellene, élvezni kéne az ízeket és az ételeket is úgy kellene elkészítenünk, hogy van rá időnk. Ez azonban sajnos nem olyan egyszerű, én pedig nem szeretném beosztani senkinek sem az idejét.
Mi is úgy vagyunk, hogy egy ebédre egy óránál többet nem tudunk rászánni, még hétvégén sem, éppen ezért keressük-kutatjuk a gyorsan elkészíthető ételek receptjeit, szerencsére találunk is. Nem olyan régen megmutattam nektek, hogyan készíthettek istenien finom töltött kenyeret, vagy éppen kenyérlángost, vagy a nagy kedvencemet, a bundáskenyeret, most pedig mutatok nektek egy gyorsan elkészíthető mennyei finomságot. Most viszont következzen a tökéletes lepény receptje!
Hozzávalók
- 500 gramm burgonya
- sonka
- sajt
- 1 darab tojás
- olaj
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
Elkészítése
Először is főzzük meg a burgonyát, majd pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd annyi lisztet, amennyi felveszi a nedvességet, így egy nem túl ragadós tészta lesz a végeredmény. A tésztát szedjük ketté, tegyük az egyik felét a serpenyő aljába, majd rakjuk bele a sajtot és a sonkát is. Ezután a másik felével fedjük le az alsó tésztát. Kezdjük el sütni kis lángon, figyeljünk arra, hogy ne égjen meg.
Akkor lesz tökéletes, hogyha arany barnára sül a tészta. Ha ez meg van, akkor óvatosan fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is. És már kész is vagyunk! Jöjjön egy videó segítségül!
Forrás: Fotó: Pixabay