Hogy nem ismeritek a Dunyha éttermet? Harmonikus és családias, gyerek- és kutyabarát, házias és meseszép. Igen, ez mind az említett hely, mely Budapesten az első libaétterem. Farsang alkalmából pedig különleges élményekkel várnak mindenkit!
A farsang Vízkeresztkor, vagyis január 6-án kezdődő és hamvazószerdáig (változó időpont) tartó, évente ismétlődő ünnepsorozat, melynek szokásai messzire nyúlnak vissza. A hagyományok szerint ez a mulatozás és a különféle lakomák időszaka, mikor is elbúcsúzunk a téltől, és köszöntjük a közelgő tavaszt.
A farsangot rendszerint a vidámság, életöröm, szórakozás, bolondozás, tánc és bálok jellemzik. Az ételek közül Magyarországon tipikusan a kocsonya, a káposzta, a húsételek és az időszak legjellegzetesebb édessége, a farsangi fánk terjedtek el. Ha pedig már a fánkot említettük, nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy egyes helyeken milyen extra élményt is jelent a farsangi mulatság. Legjobb példája a Dunyha, mely idén hihetetlenül finom fánktálakkal várja a betérő kedves vendégeket.
A teljesség igénye nélkül lesz náluk csöröge, eckler, tarkedli, és természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a fenséges és jól ismert szalagos fánk sem, melyhez kiváló minőségű házi lekvárokkal járulnak hozzá a Dunyhánál. Ha azonban valaki a bőség zavarától mégsem tudna választani, bátran próbálja ki a ház specialitását, a linzertésztás huszárfánkot. Garantáltan még a legnagyobb akaraterővel rendelkezők sem bírják ki, hogy ne csábuljanak el egy finom farsangi fánk kedvéért!
Abban az esetben pedig, ha valaki a kedves párjával érkezne – méghozzá Valentin nap alkalmából -, egy speciális szerelmes vacsorában is része lehet.
Ha pedig a gyermekeivel szeretne valaki egy kellemes és élménydús délutánt eltölteni a Dunyhában, akkor február 14-én a vasárnapi ebéden ők is megkóstolhatják a házi készítésű fánkokat, illetve a kicsik elkészíthetik maguknak a tarka álarcokat is.