A nyár nem csak a naptáron, hanem a hőmérőn is megérkezett, így itt az ideje elgondolkodni azon, hogy miként is lehetne felhasználni a megannyi friss termést a konyhában. Ha szereted a süteményeket, és van egy adag cseresznyéd is, amivel nem tudsz mit kezdeni, akkor az alábbi recept neked szól! Ezek az étcsokoládés-cseresznyés zabsütemények a tökéletes nyári finomságok, ráadásul elkészíteni is végtelenül egyszerű őket! Lássuk, hogy mi minden kell hozzá!
Amire szükséged lesz
Sütőpapír
Habár a süteményes tepsiket zsírral is kikenheted, vagy simán rá is helyezheted a tésztát a tepsik felületére, egyáltalán nem ajánlott így elkészíteni a süteményeket. Használj sütőpapírt a tepsiken, hogy a későbbiekben elkerüld az odasült tészta lekapargatását.
Cseresznyemagozó
Habár nem muszáj használni, egy cseresznyemagozóval rengeteg időt spórolhatsz meg, főleg, ha nagyobb adag süteményt tervezel készíteni, amihez több cseresznyére is szükséged lesz.
Étcsokoládé-darabkák
Mindegy, hogy milyen márka, de fontos, hogy étcsokoládé legyen, ez ugyanis egy egészségesebb alternatíva a tejcsokoládéval szemben.
Hozzávalók
• 1 és 1/2 bögre liszt
• 1 evőkanál sötét barnacukor
• 1 evőkanál kardamom
• 1/2 teáskanál szódabikarbóna
• 1/2 teáskanál só
• 1 tojás, felverve
• 1/2 bögre sózatlan vaj, szétolvasztva
• 1/4 bögre tej
• 1 és 3/4 bögre zabpehely
• 1 bögre étcsokoládé-darabka
• 1 bögre friss cseresznye, felkockázva
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és bélelj ki sütőpapírral két süteményes tepsit.
2. Fogj egy nagy tálat, majd keverd össze benne a tésztát, a cukrokat, a kardamomt, a szódabikarbónát és a sót.
3. Keverd a tálba a felvert tojást, az olvasztott vajat, a tejet és a zabpelyheket.
4. Ez után mehetnek bele a csokoládédarabok.
5. Forgasd bele a cseresznyedarabokat is, de ne keverd őket össze túlzottan.
6. Mérj ki és helyezz egy-egy evőkanál tésztát a papírral bélelt tepsikre. Hagyj közöttük legalább 4 cm helyet, mert sütés közben megnőnek majd.
7. Süsd őket 10-12 percig, vagy amíg a széleik enyhén aranyszínűek nem lesznek.