Hogyan fogyaszd főtt édesburgonyáidat – két egyszerű recept
Csirkével töltött édesburgonya
Ha van otthon némi csirkéd, akkor főzd meg alaposan, amíg a húst könnyedén szét nem tudod húzni egy villával. Ez után helyezd egy tálcára és szaggasd kis szálakra. Ez után öntsd rá kedvenc fűszeres szószodat, majd keverd össze alaposan, hogy mindenütt jól magába szívja.
Ha ez is kész, akkor fogj egy frissen főzött édesburgonyát, majd vágd fel hosszában, de ne teljesen az egyik végétől a másikig. Nyomd egy kicsit egymás felé a két végét, hogy a puha főtt belső részük összesűrűsödjön középen és kicsit megemelkedjen. Egy villával ez után kevergesd meg kicsit a főtt részt, hogy még puhábbá váljon, majd kezdd el teletömni a hússal. Ezután már csak egy kis zöldhagymára, és ízlés szerint valamilyen öntetre lesz szükséged, és már kész is!
Zöldséggel töltött édesburgonya
Ha egy húsmentes fogásra vágysz, akkor ez a neked való recept. Mielőtt belehelyeznéd az édesburgonyákat a lassú főzőbe, végy magadhoz egy adag friss vagy fagyasztott zöldséget. Hogy milyeneket, az csak ízlés kérdése – a brokkoli, a paprika, és a hagyma például egy remek kombináció lehet. Miután az édesburgonyák elkészültek, vágd fel és nyomkodd össze őket, hogy a puha rész megemelkedjen középen (ezt részletesebben a csirkés receptnél is leírtuk). A zöldségeket megfőzheted, szótézhatod, vagy párolhatod is – ez ismét csak ízlés és preferencia kérdése.
Miután a zöldségek is elkészültek, szűrd le őket, és egy villával keverd össze a burgonya belsejét, hogy puhább legyen. Fogj egy kis kanalat, és tömd tele a burgonyákat zöldséggel. Ha kész, akkor már csak egy kis reszelt sajtra, esetleg tejfölre, illetve ízlés szerint sóra és borsra lesz szükséged utolsó simítások gyanánt. Jó étvágyat kívánunk mindenkinek, reméljük, hogy megkóstoljátok, élményeiteket osszátok meg velünk Facebook-oldalunkon, és ha van esetleg saját receptetek, küldjétek el nyugodtan nekünk!