A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mennyi cukrot fogyaszt egy nap. Számolnunk kell azzal, hogy bármilyen feldolgozott élelmiszer cukrot tartalmaz, sőt van, amelyik nem kis mennyiséget. Azonban nem szükséges teljesen száműznünk a cukrot háztartásunkból.
A cukor jótékony hatásai a növényekre
Ha szeretitek a virágokat, akkor már biztos sok féle módszert, trükköt kipróbáltatok már azért, hogy minél szebbek legyenek. A cukor a legtöbb esetben használt természetes tápanyag, ami elősegíti a növények gyors fejlődését. A növények sokkal gyorsabban fognak növekedni és többször fognak virágozni.
A fogyasztáson túl számos praktikus felhasználás létezik akár a kertben is, nézzük, melyek ezek!
Nézzük meg, mi mindenre jó a cukor.
- már nagyanyáink is tudták, hogy a vágott virág vizébe legalább egy csipetnyi cukrot kell tenni, hogy az frissen maradjon,
- ha vaníliás cukorra szórjuk meg a növényeinket, távolt tudjuk tartani a rovarok egy részét. A vanília illata ugyanis riasztja őket,
- a napszítta füvet szórjuk meg cukorral, szép pázsit fog nőni az elhasznált helyébe,
- a frissen sült sütemények hosszabb ideig megőrzik állagukat, ha egy dobozba zárva egy-két kockacukrot teszünk melléjük,
- a fűfoltot könnyen el tudjuk távolítani, ha egy kevés cukrot langyos vízzel elkeverünk, és azzal dörzsöljük be a nadrágot,
- bicikliszerelés után a kezünkről könnyebben el tudjuk távolítani a koszt, ha cukros vízzel mossuk meg,
- a darazsak ellen is készíthetünk csapdát cukros borsos főzet segítségével.