Az egyik legnagyobb kedvencem a bundás kenyér! Szinte minden hétvégén ezt reggelizek, mert csak akkor van időm elkészíteni! Most két nagyon szuper receptet is megosztok veletek, ha nem próbáltad még így, akkor mindenképp tedd meg!
Hozzávalók a bundáskenyérhez
Egy tepsire való kenyérszelet, tojás, egy doboz tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, reszelt sajt, adhatsz a masszához bármit, pl. apróra vágott, előre sózott-borsozott lila hagymát, petrezselyemzöldet, stb.
A bundáskenyér elkészítése
A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalazd rá a kenyerekre, az sem baj, ha lefolyik. Vágül szórd meg a reszelt sajttal, tedd 15 percre sütőbe 180-200 fokon, közepes lángon. Annyira finom, hogy el sem hiszed…! Jó étvágyat! Nézd meg a másik receptet is, érdemes!
Második tepsis bundás kenyér recept
Kezdésként a kenyérszeleteket nagyságtól függően kb. 4 részre vágtam fel és egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe rendeztem őket jó szorosan. Négy tojást felvertem, 1 tk. ételízesítővel, frissen őrölt borssal és jó sok szárított medvehagymával fűszereztem, majd jöhetett egy nagy pohár tejföl, amivel szintén jól összekevertem, végül ízlés szerint gazdagon megszórtam reszelt sajttal, a kapott masszát pedig egyenletesen eloszlattam a kenyérkéken.
Előmelegített sütőben, 200 fokon pirulásig sütöttem, ami nálam kb. 20-25 perc volt. Hát elmondani nem tudom mennyire finom lett, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!