A banánhéj felhasználása a kerten kívül
A banánhéj felhasználása – Az arcbőr táplálása
A friss banánhéjakat az arcunk kezelésére is használhatjuk néhány naponta. A már korábban említett tápanyagok sokat segíthetnek az arcbőr karbantartásában, puhábbá, fiatalosabbá és egészségesebbé téve azt.
A banánhéj felhasználása – Bibircsókok eltűntetése
Ha már mindent próbáltál, de a fránya bibircsókok nem akarnak távozni, akkor erre is érdemes banánhéjat használni, a fent említett módon. Minden este elalvás előtt végezzük el a kezelést, és idővel szép lassan eltűnnek majd.
A banánhéj felhasználása – Cipők fényezése
Ahogy a mi bőrünknek, úgy a bőrcipőknek is jót tesz néha egy alapos banánhéjas kezelés. A korábban többször is említett módon a banánhéj belső rétegével alaposan átdörzsölhetjük bőrcipőinket. Használjunk friss banánhéjakat!
A banánhéj felhasználása – Ezüsteszközök fényezése
Ha a bőrre és a bőrcipőre kifejtett szépítő hatás nem lenne elég, a banánhéjakkal például az ezüst evőeszközökre is visszavarázsolhatjuk régi fényüket.
A banánhéj felhasználása – Fogfehérítés
A banánhéjak puha oldala a fogak tisztításában is segít – két héten keresztül napi egyszer dörzsöljük be vele a fogainkat, hogy mindenféle káros anyag nélkül eltávolítsuk róluk a makacsabb szennyeződéseket.
A banánhéj felhasználása – Ecet készítése
A banánhéjakból ecetet is készíthetünk. A banánhéj ecet igazán savanyú, enyhén kesernyés és cseppet édes ízű. Egy igazán különleges természetes ízadalék a salátákhoz és egyéb ételekhez!
A banánhéj felhasználása – Húsok puhán tartása
Helyezzük egy érett banán héját egy sütőtepsi grillrácsa alá, hogy az azon sülő húsok puhák maradjanak a sütés során.
A banánhéj felhasználása – Banánhéj ital
Nem lenne jó azt a rengeteg banánhéjban található extra tápanyagot valahogyan a saját szervezetünkben is hasznosítani? Egyszerű feladat: fogjunk néhány banánhéjat és helyezzük egy edény forró vízbe 10 percre, majd a forralás után hagyjuk kihűlni azt. Ezt a „banánteát” (nem összetévesztendő a fentebb említett komposzt teával) például gyümölcslékbe keverve érdemes fogyasztani. Fontos! Csak tiszta, vegyszerektől mentes héjakat készítsünk el így!