Az aranygaluska a magyarok egyik legnagyobb kedvence, a most következő cikkben megmutatom nektek, hogyan készíthetitek el a tökéletes aranygaluskát könnyedén, saját kezűleg!
Íme a tökéletes aranygaluska receptje
Az egyik legszebb nevű magyar desszert, amit szerintem mindenki szeret! Én már akkor alig bírom magammal, amikor megérzem az illatát, nagyon imádom! A lényeg minden esetben az, hogy csak és kizárólag nagy adagot készítsünk belőle, biztosa el fog fogyni az egész, ráadásul pillanatok alatt!
Nincsen nagy titka az elkészítéséhez, sokan azonban nem képes tökéletesen elkészíteni, valamit mindig elrontanak, legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják.
Éppen ezért most megmutatom nektek a világ legjobb receptjét, kezdj bele minél hamarabb, az egész család és a vendégek is imádni fogják, ebben biztos vagyok! A receptért lapozz a következő oldalra!
Aramygaluska hozzávalók
- 60 dkg liszt,
- 2 dkg élesztő,
- 4 dl tej,
- 2 tojás,
- 6 dkg vaj,
- 2 dkg só,
- 20 dkg cukor,
- 20 dkg zsír,
- 20 dkg dióbél.
Aranygaluska elkészítése
A lisztből, a tejben felfuttatott élesztőből, vajból, tojásból tésztát gyúrunk, ezt kelni hagyjuk. Vékonyra nyújtjuk, kicsi szaggatóval kiszaggatjuk, zsírba mártogatva tepsibe, vagy formába egymás mellé rakjuk, darált dióval megszórjuk és a tetején ezt megismételjük, sütőben szép pirosra megsütjük. Vaníliasodóval tálaljuk.