Fahéjas lágy tészta között egy karamellizált almás fahéjas ragu, extrának egy kis vaníliapudinggal: mi ez ha nem egy fanasztikus ízrobbanás? Ha az igazi ősi de könnyed receptet keresed akkor megtaláltad, itt az alkalom, hogy elkészítsd, hid el, mindenki imádni fogja!
Hozzávalók az almáspite ízű palacsintához
Tészta
- 2tk almáspite fűszerkeverék
- 6db tojás
- 4ek cukor
- 100g olaj
- 400g liszt
- 460g savas víz
- 460g tej
Almaragu
- 150g cukor
- 4db alma
- 30g vaj
- fahéj
- 1/4citrom héja és leve
- 10g van.puding
- 20g víz
- 1cs.vancukor
Vaníliapuding
- 6dl tej
- 2cs van.puding
- 120g cukor
- vanília
- 50g vaj
Így készül az almáspite ízű palacsinta
Tésztához az összes hozzávalót csomómentesre dolgozzuk, és süthetjük is. (Én egy kicsit hagytam állni) Almaraguhoz a cukrot megkaramellizáljuk, ha csomómentes szépszínű, hozzáadjuk a kockázott almát. Fahéjazzuk, vaníliacukrozzuk, vajazzuk, és a cukor oldódásáig pároljuk. Vízzel elkevert vaníliapudinggal sűrítjük, és félretesszük hűlni. Vigyázat! Ne kóstold meg, mert nem marad a palacsintába olyan finom!
Pudingport és a cukrot kis tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforrt vaníliázott tejbe öntjük. Megfőzzük, majd félrehúzzuk és elkeverjük benne a vajat is. Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. Erre a palacsintamennyiségre patent lett a töltelék.
Tippek
- ez az almaragu akár magában is lehet ajándék, kis üvegbe rakva, annyira finom
- működik körtével, birsalmával
- laktózmentes és tejmentes is lehet
- hány db palacsinta jön ki belőle? A képen lévő +5db ami nem fért rá/megettük
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: Suga Paulina