Itt az igazi őszi palacsinta recept - almás pite ízű!

Fahéjas lágy tészta között egy karamellizált almás fahéjas ragu, extrának egy kis vaníliapudinggal: mi ez ha nem egy fanasztikus ízrobbanás? Ha az igazi ősi de könnyed receptet keresed akkor megtaláltad, itt az alkalom, hogy elkészítsd, hid el, mindenki imádni fogja!

almáspite ízű palacsinta recept

Hozzávalók az almáspite ízű palacsintához

Tészta

  • 2tk almáspite fűszerkeverék
  • 6db tojás
  • 4ek cukor
  • 100g olaj
  • 400g liszt
  • 460g savas víz
  • 460g tej

Almaragu

  • 150g cukor
  • 4db alma
  • 30g vaj
  • fahéj
  • 1/4citrom héja és leve
  • 10g van.puding
  • 20g víz
  • 1cs.vancukor

Vaníliapuding

  • 6dl tej
  • 2cs van.puding
  • 120g cukor
  • vanília
  • 50g vaj

Így készül az almáspite ízű palacsinta

Tésztához az összes hozzávalót csomómentesre dolgozzuk, és süthetjük is. (Én egy kicsit hagytam állni) Almaraguhoz a cukrot megkaramellizáljuk, ha csomómentes szépszínű, hozzáadjuk a kockázott almát. Fahéjazzuk, vaníliacukrozzuk, vajazzuk, és a cukor oldódásáig pároljuk. Vízzel elkevert vaníliapudinggal sűrítjük, és félretesszük hűlni. Vigyázat! Ne kóstold meg, mert nem marad a palacsintába olyan finom! 

Pudingport és a cukrot kis tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforrt vaníliázott tejbe öntjük. Megfőzzük, majd félrehúzzuk és elkeverjük benne a vajat is. Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. Erre a palacsintamennyiségre patent lett a töltelék.

Tippek

  • ez az almaragu akár magában is lehet ajándék, kis üvegbe rakva, annyira finom
  • működik körtével, birsalmával
  • laktózmentes és tejmentes is lehet
  • hány db palacsinta jön ki belőle? A képen lévő +5db ami nem fért rá/megettük

 

 

Jó étvágyat kívánunk!