Hamarosan közeleg a télbúcsúztató ünnepélyünk: a farsangi mulatságok ideje veszi át a szürke téli napok helyét. Te is szeretnél valami különleges farsangi finomsággal készülni, ami gyorsan összedobható, mert időd az sosincs sok? Akár nagy farsangi ünnepségre készülsz, akár csak a családodnak szeretnél kicsit kedveskedni, ezt a farsangi almafánk receptet imádni fogod! Ezzel a süteménnyel új szintre emelheted a fánkozás művészetét.
Süss almafánkot farsangra
Az almafánk sütésében több jó dolog is van. Egyrészt egy nagyon finom gyümölcsöt, és vele sok-sok értékes vitamint, valamint tápanyagot csempészhetsz így a gyerekek kedvenc finomságába. Másrészt pedig nagyon könnyű összedobni ezt az almafánkot, a sütési ideje 10 perc. Valamilyen különleges finomsággal kell készülnöd az óvodai, vagy iskolai farsangra, esetleg csak pár barát jön át egy kis télbúcsúztató szórakozásra? Akkor ezt az almafánk receptet neked találták ki! Nálunk az egész család imádja, ha vendégeket várunk, akkor két adaggal szoktunk készíteni, hiszen nagyon kapós, így gyorsan elfogy. Ráadásul a régi almáknak is új életed adhatsz, amiket egyébként mindenki csak tisztes távolból kerülget otthon, az most fánk formájában gyorsan be lesz falva. A recept nagyon egyszerű, biztosan te i könnyedén boldogulsz majd vele, mutatjuk is!
Hozzávalók az almafánkhoz
4 közepes db alma
300 g finomliszt (illetve, amennyit még felvesz a tészta)
1 db tojás
3 teáskanál cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
Olaj a sütéshez
10 evőkanál áfonyadzsem (a fánk tetejére, másféle lekvár is jó lehet, ha éppen más akad a stelázsi polcon)
Porcukor a tálaláshoz
Az almafánk elkészítése
Gondolom senkit sem lep meg, hogy az almafánk elkészítését az almák előkészítésével kell kezdeni: első lépésként tehát meghámozzuk és lereszeljük az almákat. Ezután a lereszelt almákhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tojást, sütőport, vaníliacukrot, cukrot és fahéjat, majd egy gyors keverés után mehet bele a liszt is, és összegyúrjuk. A tésztának nyújthatóvá kell válnia, a liszt mennyiségével lehet esetlegesen játszani. Ha megfelelő a tészta állaga, akkor lisztezett nyújtódeszkára tesszük, kinyújtjuk, majd egy megfelelő méretű pohárral, vagy bögrével kiszaggatjuk. Langyos olajban sütni kezdjük, először lefedve, majd ha az egyik fele megpirult, akkor fedő nélkül folytatjuk tovább. Ha elkészült a fánk, akkor áfonyadzsemmel, porcukorral tálaljuk! Jó étvágyat és jó farsangi készülődést kívánunk!
Mi és a partnereink információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint termékek kifejlesztéséhez és a termékek javításához. Az Ön engedélyével mi és a partnereink eszközleolvasásos módszerrel szerzett pontos geolokációs adatokat és azonosítási információkat is felhasználhatunk. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait.
Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.
A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
A cookie-kat és hasonló technológiákat a következők elősegítésére használjuk:
Tartalmak szolgáltatása és fejlesztése a jobb felhasználói élmény elérése érdekében
Biztonságosabb használat lehetővé tétele a sütikből az általunk kapott adatok felhasználásával.
A Weblap termékeinek szolgáltatása és jobbá tétele a profillal rendelkezők számára
Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat.
Jobban személyre tudjuk majd szabni a weboldal funkcióit.
Ez nem érinti a termékeink funkcióit.
Cookie-k használatával más vállalatok adatokhoz jutnak majd rólad.
A böngésződ vagy az eszközöd is kínálhat olyan beállításokat, amelyek segítségével eldöntheted, hogy be legyenek-e állítva a böngészőhöz cookie-k, illetve törölheted őket. Ezek a lehetőségek böngészőnként eltérnek, és fejlesztőik mind a rendelkezésre álló beállításokat, mind azok működését bármikor megváltoztathatják. 2020. október 5-i állapot szerint az alábbi hivatkozásokon találhatsz további információt a népszerű böngészőkben kínált beállítási lehetőségekről. A Facebook-termékek egy bizonyos része esetleg nem működik megfelelően, ha letiltottad a böngészőkben a cookie-kat. Fontos tudni, hogy ezek a beállítási lehetőségek eltérnek a Facebook által kínált beállítási lehetőségektől.