Krumpli tartósító trükkök
Találtunk néhány trükköt a krumpli tartósításával kapcsolatban, amiket érdemes lehet használni, és ha beválnak, akkor tartósan is alkalmazni, hiszen a friss krumpli mindig jól jön a háznál. Főleg az első kettő hangzik jól. Ezek a trükkök lehetnek hasznosak a krumpli tartósításában, de mindig ügyelj a megfelelő higiéniára és tárolásra. A legjobb eredmény érdekében a krumplikat rendszeresen ellenőrizd és távolítsd el a romlott vagy csírázó példányokat.
Krumpli tartósítási trükk: Alma a krumpli mellé
Több forrás is úgy állítja, hogy az alma segíthet a krumpli tartósságában. Az alma a környezetben etiléngázt termel, amely segíthet gátolni a krumpli csírázását. Tehát tárold az almákat és a krumplit együtt, hogy meghosszabbítsd a krumpli élettartamát.
Krumpli tartósítási trükk: Sárgarépa és krumpli együtt
A sárgarépa és a krumpli együtt tartása is hasznos lehet. A sárgarépa levelezése során felszabaduló etiléngáz segíthet megelőzni a krumpli csírázását. Tehát tárold a sárgarépát és a krumplit egy helyen.
Krumpli tartósítási trükk: Tojás héja
Egy másik érdekes trükk a krumpli tartósításhoz az, hogy néhány tojás héját tegyed a krumpli közé. Az tojáshéjban található kalcium segíthet megakadályozni a krumpli csírázását.
Krumpli tartósítási trükk: Sóval és almaecettel
Készíthetsz egy keveréket, amelyben sót és almaecetet használsz a krumpli tartósításához. Ez a keverék segíthet megakadályozni a krumpli csírázását. Vegyél 1 teáskanál sót és keverj össze egy evőkanál almaecettel, majd ezzel permetezd be a krumplikat.