Online tanácsadás

Molics Lajos válaszol

Tisztelt Molics úr!Kérdésem a következő lenne.Most először szeretnék pályázni a Fiatal Gazda Pályázaton,elképzelésem a következő:kisüzemi húsfeldolgozót szeretnék létesíteni,ahol saját magam hízlalt sertéseket vágnám és az ebből készült termékeket közvetlen a fogyasztónak értékesíteném.Kérdésem ezzel kapcsolatban,hogy mivel pályázati pénzből lenne a megvalósítás,kistermelőként milyen követelménynek megfelelő helyet kellene kialakítani a hízók számára?Háztáji megoldásokhoz hasonló épületben ezt lehet végezni vagy nagyon modern hízlaló telepet kellene létesíteni?Saját anyát érdemes beállítani vagy inkább választási malacot venni és azt hízlalni?Ha veszem a malacot,milyen helyről vagy kitől vásárolhatok a későbbi feldolgozás miatti ellenőrzésre tekintettel?Előre is köszönöm.


Kedves Roland!



Az istállók, hagyományos háztájiban is tökéletesek. Kocát érdemes tartani, megtanulni inszeminálni, hogy ne keljen kant etetni. ( 10 kocáig). Választási malacot  bárkitől vásárolhat, nincs megkötés. Ellenőrzés évente a kocáktól vérvétel, illetve vágás vágóhídon történik, ahol bevizsgálják.



Tisztelettel: molics lajos



Vissza a kérdések listájához