Online tanácsadás
Kedves Zsuzsanna!
Indiából hoztam sok vetőmagot, mert nagyon megszerettem az ottani széles zöldség választékot. A koriander, a ladyfinger már szépen honosodott, de a keserű uborkám már második évben nem kel ki. Mi lehet a baj?
Köszönettel
Kállai Ildikó
A keserű uborka mag csíráztatásához 24-27 C fokot javasolnak. 2-3 napig langyos vízben duzzasztani kell a magot, majd utána a kemény héját éles késsel javasolják megrepeszteni és levenni róla. Utána már gördülékenyen halad a dolog.
Azt javaslom, hogy ne helyezze földbe a magot, hanem állandóan nedves papíron csíráztassa szobában az előbb javasolt hőmérsékleten, és csak a már kicsírázott magokat ültesse le, így tudja ellenőrizni, hogy egyáltalán élnek-e a magvak. Az is elképzelhető, hogy nem csíraképesek a magjai.