hirdetes

Pikáns gyümölcsös savanyúság: dobd fel az ebédet ezzel a finomsággal

KZs

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ha szeretnéd feldobni a húsételeket egy igazán különleges kísérővel, akkor ez a pikáns gyümölcsös savanyúság tökéletes választás! Az édes és savanyú ízek harmonikus találkozása garantáltan izgalmasabbá teszi a steakeket és más hússpecialitásokat. Nemcsak ízletes, de tele van vitaminnal és természetes összetevőkkel, így egészséges kiegészítője lehet az étkezéseknek. Ráadásul egyszerűen elkészíthető, és akár egy évig eláll a kamrában!

Pikáns gyümölcsös savanyúság húsételekhez

Az ecetes gyümölcsök ideálisak steakekhez és különféle hússpecialitásokhoz, izgalmas ízvilágukkal feldobják az ételeket. Habár a recept elsősorban gyümölcsökre épül, a zeller és a sárgarépa sem maradhat ki a keverékből. A savanyúságok elkészítése után mindössze két hetet kell várni, hogy megérjenek, és tartósítószer hiányában is egy évig eltarthatók. Emésztést segítő hatásuk és magas vitamintartalmuk miatt cukorbetegeknek is ajánlottak.


Egyszerűen elkészíthető savanyúság és ínycsiklandó különlegesség

A recepthez nincs szükség különleges alapanyagokra – csak só, cukor, mustármag és bors szükséges ahhoz, hogy a gyümölcsök megőrizzék jellegzetes édes-savanyú ízüket.


A gyümölcsös savanyúság hozzávalók:

•    1 kg kisebb, kemény zöld alma
•    1 kg kisebb, kemény piros alma
•    1 kg birsalma
•    1 kg apró, kemény piros körte
•    1 kg apró, kemény zöld körte
•    1 kg fehér szőlő
•    1 kg vörös szőlő
•    3-4 sárgarépa
•    1 közepes zellergyökér levelekkel együtt
•    12-15 teáskanál mustármag (attól függően, hány üveg készül)
•    12-15 teáskanál egész bors
•    12-15 teáskanál durva só
•    1 citrom
•    12-15 evőkanál porcukor
•    Minden liter vízhez 250 ml 10%-os ecet


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-09-08

Tudd meg, hogyan tárold a batátát - így hónapokig friss, ízletes marad

Édesburgonya felszedése és tárolása: ezzel a módszerrel hónapokig friss, ízletes marad! A batáta megfelelő tárolással hosszú ideig megőrzi frissességét.

2024-09-06

Ezért szedd fel a burgonyát a kertből a nagy esőzések előtt

Tudd meg, miért fontos a burgonyát időben felszedni a nagy esőzések előtt! Védd meg a termést a rothadástól és a gombás betegségektől a megfelelő időzítéssel.

2024-09-02

A spenót többhullámos betakarítása - így lesz folyamatos a szüret

A spenót többhullámos betakarítása révén hosszabb időn keresztül, szakaszosan szüretelhetünk friss spenótot, biztosítva ezzel a maximális terméshozamot.

2024-09-01

5 ok, amiért barna színű a padlizsánod (és hogyan kerülheted el!)

Miért barnul a padlizsánod? Ismerd meg az 5 leggyakoribb okot és egyszerű megoldásokat, hogy egészséges, szép termést nevelhess a kertedben!

2024-09-13

Tudod, hogyan készítsd elő a sütőtököt a téli tárolásra? - Megmutatjuk

Te már felkészítetted a sütőtököt a hosszú távú tárolásra? Olvasd el, hogyan csináld! Így lesz hosszú ideig eltartható a sütőtök, ne egyből a kamrába tedd.

2024-09-05

Gyümölcsfa metszése aszály után: így alkalmazkodjunk a metszés során

Az aszályt követően a gyümölcsfa metszése során kiemelten fontos, hogy a fák regenerálódási képességét szem előtt tartva kíméletes technikákat alkalmazzunk.

2024-09-18

Így tárold el a kerted terményeit őszre – egy kertész tanácsaival

Őszi termésed tárolása nem kihívás többé! Kósa Dániel kertészmérnök tippjeivel könnyedén megőrizheted gyümölcseidet és zöldségeidet egész télen át.

2024-09-18

Így szárítsd ki a fügét 3 bombabiztos módszerrel

Tanuld meg, hogyan szárítsd ki a fügét sütőben, élelmiszer-szárítóval vagy a napon! Fedezd fel a szárított füge előnyeit és tedd el télire a nyár ízét!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
gyümölcs Zöldség

Tovább a Lexikonhoz

Rovarölo Actara 25 WG

Hosszantartó megoldás burgonyabogár, levéltetvek és tripszek ellen.Hatóanyag: 25%... Tovább

oldat

oldószerből és oldott anyagból álló rendszer. Az oldószer lehet —>víz, benne jól... Tovább

Tovább a lexikonra