Barackdzsem pektin nélkül – Íme a legjobb, legegyszerűbb barack dzsem recept, amihez pektin sem kell

Barackdzsem pektin nélkül – Íme a legjobb, legegyszerűbb recept!

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Tombol a barackszezon, és ha nem tudod, hogy mit kezdj roskadozó fáid terméseivel, akkor bizonyára megfordult a fejedben, hogy hogyan őrizhetnéd meg őket valamivel több ideig. A gyümölcsök tartósításának számos módja van, ha azonban valami egyszerűre vágysz, akkor az alábbi barackdzsem receptet ajánlanánk figyelmedbe!

Barackdzsem pektin nélküli recept

Hogy miért nem kell bele pektin? Mert a recepthez csupán a barackokban és a citromban termelődő természetes pektint kell csak felhasználod, ami elegendő a dzsem elkészítéséhez.

Ezt a barackdzsemet nem muszáj befőzni, így habár nem tart majd hónapokig, még mindig tovább élvezheted vele barackjaid ízért, mintha a konyhaasztalon tárolnád őket. Ha szeretnéd befőzni a kész barackdzsemet, akkor persze extra pektint kell majd használnod.

Szóval mi kell hozzá és hogyan készül a pektinmentes barackdzsem? Lássuk!

Hozzávalók a pektin nélküli barack dzsemhez

•    4 db közepes méretű barack meghámozva, kimagozva, feldarabolva
•    2 evőkanál friss citromlé
•    1 bögre kristálycukor

A pektin mentes barack dzsem elkészítés

1.    Fogj egy közepes méretű lábast és helyezd közepesen magas lángra.
2.    Öntsd a lábasba az összes hozzávalót: a barackdarabokat, a citromlét és a cukrot is. Hagyd a lábas tartalmát főni nagyjából egy percig, és közben folyamatosan kevergesd. Vedd vissza közepesre a hőfokot.
3.    Főzd és sűrűn kevergesd a lábas tartalmát, amíg nagyjából egyharmadára nem redukálódik (nagyjából 10 percig).
4.    Vedd vissza alacsonyra a hőfokot, majd hagyd, hogy a keverék a felére redukálódjon. Akkor van kész, ha konyhai spatulát a lábasban végighúzva látszódik a lábas alja. A dzsem állaga legyen valamivel hígabb, mint amilyet szeretnél, mert amikor kihűl, kissé feszesebbé válik majd.
5.    Vedd le a lábast a tűzhelyről és hagyd hűlni nagyjából 30 percig, mielőtt egy légmentesen zárható üvegbe öntenéd a barackdzsemet. Ez után további 30 percig helyezd azt a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön, mielőtt felhasználnád.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-07

Bodzaszörp akáccal és citromfűvel: mostantól mindig így fogod csinálni!

A bodzaszörpről sokunknak jut eszünkbe a gyerekkorunk, és most májusban ezt újra átélhetjük, ha szörpöt főzünk. Tuningoljuk meg citromfűvel és akácvirággal!

2024-05-07

Miért használok faforgácsot a kertben kertészként?

Mire jó a faforgács a kertben? Számos remek dologban tud hatékonyan segíteni és kijelenthetjük, hogy egy kertbaraát legnagyobb segítsége, mutatom miért!

2024-05-07

Sárgarépa termesztés lépésről lépésre - a tökéletes csírázástól a bőséges betakarításig

Elhoztam nektek egy átfogó sárgarépa termesztés útmutatót, ami nagy segítség lehet lépésről-lépésre elmagyarázva ennek az isteni zöldségnek a termesztéséhez!

2024-04-09

Málnatermesztés mesterfokon - ezekre figyelj oda egy kertész szerint

A málnatermesztés nem ördöngösség, de vannak bizonyos tippek és praktikák, amiket neked is be kell tartanod, mutatjuk egy kertész tanácsival, hogy mire figyelj.

2024-05-07

Ásás mentes ágyások készítése egy kertész tanácsaival

Tanuld meg te is, hogyan kell ásás mentes ágyásokat készítened a kertben, minimális erőfeszítéssel, ráadásul még a bolygónak is jót teszel ezzel a munkával.

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-05-07

Ezeket a hibákat követik el a legtöbben az uborka termesztésénél

Ezeket az uborkatermesztési hibákat a legtöbben elkövetik, ezért összegyűjtöttük nektek, hogy ti már ne kövessétek el, nézzük, miket rontanak el nagyon sokan!

2024-04-30

Sorra verik át a vevőket: magyar eperként árulják a külföldi importot

A magyar eper helyett adhatnak vegyszerekkel tartósított, spanyol, olasz, görög szamócát is, amik sokkal rosszabb minőségűek. Mutatjuk, hogyan kerülheted el!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

barázdás áztató öntözés

a ->felületi öntözés legelterjedtebb változata, amelynél a rövid (30—40 m hosszú)... Tovább

viselkedés (magatartás)

Az állatok környezetükkel különböző tevékenységekben megnyilvánuló állandó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert