Képzeld el, hogy a konyhai hulladékod szinte teljes egészében feldolgozásra kerül, és ebből nemcsak kiváló minőségű komposzt, hanem tápoldat is készül – mindezt minimális ráfordítással, az év minden napján! A Bokashi komposztálás lehetőséget ad...
A nemes babér (Laurus nobilis) nem csak fűszernövényként ismert, hanem dísznövényként is kedvelt a kertben és a lakásban. Friss leveleivel feldobhatod a konyhád ízeit, ráadásul magad is nevelheted otthon ezt az illatos, mediterrán fűszernövényt. De h...
Ha szeretnéd feldobni a húsételeket egy igazán különleges kísérővel, akkor ez a pikáns gyümölcsös savanyúság tökéletes választás! Az édes és savanyú ízek harmonikus találkozása garantáltan izgalmasabbá teszi a steakeket és más hússpecialitásokat. Nem...
Amikor a kertünkben megjelenik néhány ismeretlen növény, gyakran reflexből gyomként kezeljük őket. Pedig sokszor éppen ezek az elhanyagolt növények rejtenek magukban évszázados gyógyító erőt. Bár első pillantásra talán gaznak tűnnek, valójában értéke...
A háztáji baromfitartás régi hagyományokkal és jól bevált praktikákkal rendelkezik, amelyek generációkon keresztül adódtak át a gazdák között. Manapság, amikor a természetes megoldások egyre nagyobb figyelmet kapnak, érdemes visszatekintenünk ezekre ...
Az őszi muskátli gondozása különös figyelmet igényel a hűvösebb hónapokban, hogy a növény a következő szezonban is egészségesen és bőségesen virágozzon. Bálint gazda javaslatai alapján a megfelelő metszés és a dugványozás, amely a muskátli szaporítás...