Actellic 50 EC
 

Raktár fertőtlenítés: a) üres raktárban falfelületre 1-2 ml/m2 dózisban kell felhasználni. A szert a falfelület porozitásától függően 50-100 ml/m2 permetlében kell kijuttatni. b) üres zsákok és terménnyel teli zsákok felületének kezelésére 0,5-1,0 ml/m2 adaggal 50 ml/m2 vizes permetlé felhasználásával alkalmazzuk. c) silóban tárolt gabona preventív védelmére a szert 4-6 ml/t mennyiségben 3 l/tonna permetlében a feltöltő rendszeren keresztül közvetlenül a magra kell juttatni. Napraforgóra 3-4 ml/t a szükséges dózis. Ügyelni kell az egyenletes borításra, a jó keveredésre. Hosszabb tárolás esetén a magasabb dózis használata javasolt. Csemegekukoricában gyapottok-bagolylepke ellen 1,5 l/ha dózisban. A jobb hatás céljából célszerű a Karate Zeon 0,15 l/ha adagjával kombinálni. Zöldbabban gyapottok bagolylepke ellen 2 l/ha. Vöröshagymában hagymalégy ellen 1 l/ha. Repcében repcedarázs ellen, mustárban mustárdarázs ellen 1,5 l/ha. Üvegház és fólia: Üvegházban és fólia alatt termesztett paradicsom, paprika, uborka és dísznövények üvegházi molytetű elleni védelmére 1-3 l/ha-os dózisban használható. A szer csak a molytetű imágók ellen hat, ezért a kezelést szükség esetén a hőmérséklettől függően 3-5 naponta meg kell ismételni. Kullancsok ellen:15 ml Actellic 50 EC-t keverjünk össze 10 liter vízzel. A permetlével az aljnövényzetet, illetve a fák és a bokrok leveleit legalább 1,5 méter magasságig permetezzük. Egy hektár (10 000 m2) kezeléséhez 100- 500 liter permetlé szükséges. Ismétlésre a fertőzéstől függően szükség lehet. 

 

Friss hírek

Megújuló energia a mezőgazdaságban: Melyik megoldás éri meg a legjobban?

Megújuló energia a mezőgazdaságban: Melyik megoldás éri meg a legjobban?

2025/01/25

A mezőgazdaság energiaigénye folyamatosan nő, miközben az üzemanyag- és villamosenergia-költségek is egyre nagyobb terhet rónak a gazdálkodókra. A megújuló energiaforrások hosszú távon csökkenthetik az energiafüggőséget, növelhetik a gazdaságok fennt...
Hogyan jutnak el a termelői alapanyagok az éttermekbe?

Hogyan jutnak el a termelői alapanyagok az éttermekbe?

2025/01/28

A magyar mezőgazdaság évtizedek óta világszínvonalú alapanyagokat biztosít a hazai gasztronómiának. De vajon hogyan kerül a gondosan nevelt kacsa, a prémium minőségű borjú vagy a friss tanyasi csirke Budapest legjobb éttermeibe? Milyen út vezet a vid...