Hogyan készül a húsvéti tojáskrém?

Tojáskrém húsvétra, a nagymamám recepteskönyvéből

NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A húsvéti ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke a tojáskrém. Számos variációja létezik, de a nagymamám recepteskönyvében szereplő klasszikus verzió a mai napig a kedvencem. Ez a krémes, ízletes finomság nemcsak finom, de egyszerűen is elkészíthető, így tökéletes választás a húsvéti készülődés forgatagában.

Húsvéti tojáskrém

Hogyan készül a tojáskrém?

A tojáskrém elkészítése egyszerű, de néhány apró titokkal és figyelmességgel valódi ízkavalkáddá varázsolható. Nagymamám mindig azt mondta, hogy a tökéletes tojáskrém titka az alapanyagok minőségében és a szeretetben rejlik, amellyel elkészítjük – nagymamám csak és kizárólag házi tojással csinálta a tojáskrémet, szerintem is azzal az igazi. 

Összetevők:

•    6 db keményre főtt tojás
•    10 dkg teavaj
•    2 evőkanál majonéz
•    2 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
•    1 kávéskanál ételízesítő
•    2 evőkanál finomra vágott újhagyma zöldje
•    Frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

1.    Tojások előkészítése: A keményre főtt tojásokat hagyjuk lehűlni, majd pucoljuk meg és törjük össze egy villa segítségével, vagy használhatunk tojásdarálót is egyenletes állag eléréséhez.
2.    Krém alapjának készítése: Egy közepes méretű tálban keverjük össze a puha teavajat a majonézzel, amíg sima és krémes állagot nem kapunk. A puha teavaj segít abban, hogy a krémünk könnyed és finom legyen.
3.    Ízesítés: Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, az ételízesítőt és a finomra vágott újhagyma zöldjét a krémhez. Az újhagyma frissességet és enyhe pikantériát ad a tojáskrémhez. Frissen őrölt borssal ízesítjük.
4.    Összekeverés: Az összetört tojásokat óvatosan forgassuk bele a krémes alapba, hogy minden darabka jól bevonódjon. Fontos, hogy finoman dolgozzunk, hogy a tojás darabos maradjon.
5.    Pihentetés: Helyezzük a tojáskrémet hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Mivel lehet fogyasztani a tojáskrémet?

Kenyérre:
•    Friss kenyérrel, pirítóssal, vagy baguette-tel a legegyszerűbb és legfinomabb módja a tojáskrém fogyasztásának.
•    Kísérletezz különböző kenyérfajtákkal, mint a teljes kiőrlésű, a rozsos, vagy a ciabatta.

Szendvicsben:
•    Készíts szendvicset tojáskrémmel, sonkával, sajttal, salátával, paradicsommal, uborkával, vagy más kedvenc feltéteiddel.
•    Használj barna kenyeret, zsemlét, vagy pitát a szendvicshez.

Zöldségekkel:
•    Mártogatósnak is kiváló a tojáskrém. Fogyaszd friss zöldségekkel, mint a paprika, a sárgarépa, a zeller, a brokkoli vagy a karfiol.
•    Tölts meg uborkahasábokat tojáskrémmel egy egészséges és ízletes nassolnivalóért.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

amputáció (csonkolás)

valamely testrész egy részének v. egészének ->műtéti úton való eltávolítása. Tovább

korrózió

különböző anyagoknak (fémeknek és egyéb szerkezeti anyagoknak) a környezet hatására... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek