Sajnos sokaknak gondot okoz a piskóta elkészítése, vagy összeesik nekik, vagy nem elég finom, nem ízletes. Szeretnénk segíteni mindenkink, éppen ezért elhoztam nektek a tökéletes piskóta receptjét!
Milyen a tökéletes piskóta?
Nagyon sokáig hallottam ismerősöktől, barátoktól, hogy nem tudják elkészíteni a piskótát tökéletesen, bevallom őszintén, hogy nekem is volt bajom vele sokáig. Egészen addig a pillanatig, amíg rá nem találtam egy tökéletes receptre, hihetetlen, de tényleg elronthatatlan! Ha követjük a lépéseket, akkor puha és hibátlan piskótát fogunk kapni!
Bármennyire is meglepő lehet most sok embernek, de igaz az a megállapítás, hogy nem kell szakácstudomány a tökéletes piskóta elkészítéséhez, nem olyan nagy ördöngösség, mint ahogyan azt gondoljátok először! Egyetlen egy titok van, amit meg is osztok veletek, ez pedig nem más, mint a recept, ha követitek az abban leírtakat, akkor semmi gond nem lehet! Nézzük is a receptet, a következő oldalon elolvashatod te is!
Tökéletes piskóta elkészítése
Hozzávalók
- 6 db tojás,
- 12 dkg liszt,
- 12 dkg porcukor.
Elkészítés
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a tortalapot kerek vagy hosszúkás tortaformában süthetjük és számos krémmel tölthetjük meg.
Sütése: a sütőt zsírpapírral mindig kibéleljük. Ha a gázsütő tepsiben sütjük, úgy az előmelegítés után, középső bordán teljes takaréklángon sütjük, 12-15 percig. Kerek tortaformában, 35-40 perc a sütési ideje.
Kakaókrém: cukorból fele mennyiségű vízzel fondant főzünk és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóval és kávéval félig kikevert fondant és jól eldolgozzuk, kifagyasztjuk és átkeverve felhasználjuk. 25 dkg vaj, 25 dkg fondant, 1 dkg kakaó, 1 dkg erős kávé.