A legjobb trükkök diótöréshez, ezt neked is látnod kell

Trükkök diótöréshez

Szélesi Ferenc - Főkertész, NA
hirdetes

Mindenki szereti a diót, süteményekbe, vagy éppen magába. Viszont eddig sok időt vett el, ráadásul sokszor kézfájdalom járt a diótörés. Ennek azonban vége, most megmutatom a legjobb trükköket, amik nektek is segíteni fognak.

A legjobb trükkök diótöréshez, ezt neked is látnod kell

A héjas dióról tudni kell, hogy hosszabb ideig megőrzi a vitamin tartalmát, mint megpucolva, éppen ezért érdemes a boltban és a piacon is a héjasat megvenni, és magunk törögetni otthon. Egyetek is belőle sokat, mivel nagyon egészséges, nem is olyan régen részleteztem nektek a dió jótékony hatásait, erről többet itt olvashattok!

Diót már-már mindenhol találhatunk, minden kert dísze lett, így nem is kell messzire mennünk ahhoz, hogy beszerezzük. Én még mindig emlékszek arra, amikor naphosszat törtük a diót hárman kalapáccsal-persze, hogy szétvertük a kezünket-és akkor is egy hétig tartott, mivel nagyon sok volt és nagyon szerettük már akkor is.

Szerencsére elkezdtünk utánanézni és kísérletezni, hogy miként könnyíthetünk a dolgunkon, és mostanra már egy ember megtör annyit, mint amennyit akkor megtörtünk hárman, ráadásul fájdalom nélkül. Most lehet, hogy a férfiaknak fogunk kedvezni, mivel eddig az ő feladatuk volt többnyire, de most a nőknek is gyerekjáték lesz a diótörés.

hirdetes

 

Diótörés – Áztatás

Engedjünk tele egy tálat vízzel, majd rakjunk bele annyi diót, amennyi csak belefér. Ezután nincs más dolgunk, mint békén hagyni nagyjából 10-12 órán keresztül. Mi erre véletlenül jöttünk rá, ugyanis egyszer kint hagytunk a vödörben jó pár szem diót, éjszaka pedig a macska ráborította a fölötte lévő vizet, reggel megnéztük, hogy mi történt, és ahogy a vizet kiöntöttük, a dió héja szinte a kezünkben maradt, a dióbél pedig szépen egyben maradt. A következő éjszakán már egy tele vödör dió volt a vízben, reggel pedig azonnal szedtük ki a vödörből és törtük könnyedén, kézzel. Nekem ez a módszer vált be a legjobban.

Diótörés – Gőzölés

Engedjünk egy nagy lábosba vizet, majd forraljuk fel, helyezzünk az edényre egy megfelelő nagyságú szűrőt, majd rakjunk bele annyi diót, amennyi belefér. Egy-másfél óra után elérjük a kellő hatást, és ezután már könnyen bonthatóvá válik a dió.

Diótörés – Sós vízben áztatás

Ha a sima vizes áztatás nem vált volna be (amit kétlek), akkor íme, még egy tuti trükk: engedj egy vödörbe vizet, majd rakj hozzá 1-2 evőkanál sót, és ezután áztasd 10-12 órán keresztül a diókat. Ha letelt az idő, rakd be a sütőbe a diókat pár percre, nem kell sok időre, maximum 5 perc elég nekik. Ezután várd meg még kihűl és már törheted is könnyedén, lazán és hatékonyan.

Remélem, hogy sokat segítettünk, ha van esetleg más trükkötök, akkor írjátok meg nekünk a Facebook oldalunkra, amit ITT TALÁLHATTOK MEG!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

cserény

a hagyományos pásztorkodáshoz tartozó, egyszerű létesítmény, amely a szabadban levő... Tovább

vízkapacitás (VK)

a talaj mennyiséggel jellemezhető víztartó képessége. A maximális v. (VKmax) az a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek